Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

NVO priekšlikumi jaunajam invaliditātes likumam

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 5 - 2008

NVO priekšlikumi jaunajam invaliditātes likumam
«NRA»

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 9.aprīlī uzklausīja invalīdus pārstāvošo organizāciju kritiku un priekšlikumus Labklājības ministrijas izstrādātajam Invaliditātes likuma projektam.

Šī likuma normas vistiešākajā veidā ietekmēs ikdienas dzīvi cilvēkiem ar dažādām veselības problēmām, tādēļ komisija uzskata par pienākumu pirms likuma tālākas virzīšanas rūpīgi konsultēties ar organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar invaliditāti, norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Nevalstiskajā sektorā viedokļi par šo likumprojektu ir atšķirīgi. Ir organizācijas, kas likumprojektu atbalsta esošajā redakcijā, bet citas norāda, ka tas ir formāls un paredz pasākumus, kam nav ieplānots finansējums.

Komisijas sēdē tika aicinātas piedalīties astoņas nevalstiskās organizācijas, tostarp pārstāvji no vairāk nekā 40 Latvijas Invalīdu biedrības nodaļām.

Saeima konceptuāli ir atbalstījusi Invaliditātes likumprojektu, un priekšlikumus 2. lasījumam var iesniegt līdz šī gada 2. jūnijam.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju