Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Būs izmaiņas piemaksās par darba stāžu pie vecuma un invaliditātes pensijas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 1 - 2009

Nodaļa — Ziņas un konkursi

Būs izmaiņas piemaksās par darba stāžu pie vecuma un invaliditātes pensijas

No 2009. gada 1. janvāra ir vairākas izmaiņas, kas saistītas ar piemaksu pie pensijas par darba stāžu līdz 1995. gada 31. decembrim. Šīs piemaksas attieksies uz vecuma un invaliditātes pensiju saņēmējiem.

Tiem pensionāriem, kuri līdz šim saņēma piemaksu 40 santīmu apmērā par katru uzkrātā stāža gadu, no 1. janvāra šī piemaksa palielināsies par 30 santīmiem. Tātad kopumā piemaksa būs 70 santīmi.

Līdz šīm šādu piemaksu par stāžu saņēma tikai tie pensionāri, kuru vecuma pensijas apmērs nepārsniedza 225 latus. Taču no 2009. gada 1. janvāra piemaksu par darba stāžu līdz 1995. gada 31. decembrim saņems visi pensionāri, tajā skaitā arī invaliditātes pensijas saņēmēji, neatkarīgi no pensijas lieluma.

Tiem pensionāriem, kuri līdz šim nesaņēma piemaksu par darba stāžu, tā no 1. janvāra būs 70 santīmi par katru apdrošināšanas stāža gadu, kas uzkrāts līdz 1995. gada 31. decembrim.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) paziņojumus par piemaksām pie pensijas iedzīvotājiem nesūtīs. Ja pensionārs vēlēsies saņemt lēmumu par piemaksu pie pensijas, tad viņam jāvēršas savas dzīves vietas VSAA nodaļā. Savukārt, ja interesē tikai pati piemaksas summa vai kāda papildu informācija, tad var interesēties jebkurā VSAA nodaļā.