Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 10 - 2009

Nodaļa — Jaunākās grāmatas

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija
LNerB metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

STARPTAUTISKĀ MIGRĀCIJA. KOLONIZĀCIJA. IZSŪTĪŠANAS, DEPORTĀCIJAS
Jasūns E., AIZ DZELZS VĀRTIEM
Lasa I. Auziņš. Izdevējs DAUGAVAS VANAGI. Cd mp3, skan. ilg. 9 st. 32 min.
Grāmata dod pārskatu par cilvēktiesību pārkāpumiem kā pēckara Rīgā, tā arī soda nometnē Kazahstānā. Autors apraksta čeku, čekistus, pratināšanu un padomju tiesu Rīgā; verdzību, badu un nāvi nometnē.

ARHEOLOĢIJA. NOVADPĒTNIECĪBA
Tauriņš A., ORINOKO
Lasa Z. Neimanis, Cd mp3, skan. ilg. 10 st. 40 min.
Grāmata aizved lasītāju simtiem kilometru garā ceļojumā lejup pa Orinoko upi cauri «zaļajai ellei» — noslēpumainajai, krāšņajai un bīstamajai Amazones džungļu valstībai. Tā stāsta par riskantām avantūrām, kurās iekuļas jaunais gleznotājs, esot ceļā uz indiāņu svētakmeni, lai to iemūžinātu unikālā gleznā.

BIOGRĀFIJAS
Grabovskis M., BEZ ROKĀM SIBĪRIJĀ
Lasa A. Zariņa, Cd mp3, skan. ilg. 4 st. 7 min.
Autors, kara invalīds bez rokām, smagi ievainots ar vāju redzi, stāsta par savu dzīvi no agras bērnības līdz sirmam vecumam.

EIROPAS VĒSTURE
Skota-Klārka K., Līvijs E., DZINTARA ISTABA
Lasa Z. Neimanis, 10 kas.
No brīnumskaistā akmens izgatavotā Dzintara istaba ir viens no izcilākajiem cilvēka roku radītajiem brīnumiem un arī viens no visvairāk noslēpumiem apvītajiem. 1941. g., kad vācu armija okupēja Padomju Savienību, Dzintara istaba tika nolaupīta. Sabiedroto bombardēšanas laikā Dzintara istaba tika paslēpta. Kopš tā laika neviens to nav redzējis. Bet tagad meklējumi atsākušies...

DAIĻLITERATŪRA. LATVIEŠU DAILLITERATŪRA
Lukjanskis E., MĪLESTĪBAS NEREDZAMĀ PUSE
Lasa M. Vērdiņš, 8 kas.
Pazīstamais televīzijas žurnālists Edijs Ēriksons ir brašs puisis: viņš nevairās no sarežģījumiem, ir pieradis tos risināt, biežāk gan ar spēka palīdzību. Par sevi pārliecināts, fiziski labi sagatavots, viņš metas palīgā visiem, kas sauc pēc palīdzības. Bet tās, protams, nav pašas vienkāršākās situācijas un arī palīdzības saņēmēji mēdz būt dažādi. Kad Edijam rodas interese par saviem radurakstiem, viņu gaida pārsteidzoši atklājumi un spilgtākie, nenoliedzami, ir Edija vectē¬va — Svena Eriksona — raibumraibās gaitas.

Niedra A., CIEMA SPĪGANA
Lasa L. Liepiņa, Cd mp3, skan. ilg. 12 st. 15 min.
Viņi gāja pa nakti, pazīdami savus laukus, lūkodami iet gar birzīm, lai neviens viņus neieraudzītu. «Tad ej viena pati.» Rodzupnieks lūkoja atgrūst Līzi no sevis. Viņš gribēja apgriezties un aši aiziet, lai atkal nepiesūktos pilns viņas nodevīgā tuvuma, bet Līze smiedamās neļāva tam iet. «Svētdien, dienas vidū, kad būs mājās, tad nāc pie mūsu sviltas...» «Es nākšu, Līze.» «Nu nāc gan, nāc... tagad mums abiem visa pasaule vaļā, kamēr es savu vīru apmānīju un tāpat veco Tīcanu arī! Kā viens, tā otrs domā, ka es dzīvoju īstu dzīvi, tādu, kāda viņiem patīk, bet tā vis nav! Ak, ja tevis, Rodzupniek, nebūtu, tad man būtu jāsakalst par tādu pašu sausu cini, kādi viņi ir, manā jaunā sētā!»»

Karele A., DZĪVĪBAS KARSTIE PILIENI. KLUSĀ DABA AR SIEVIETI PAGALMĀ
Lasa L. Liepiņa, Cd mp3, skan. ilg. 10 st. 30 min.
Skaisti tēlojumi.