Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Piekļuve internetam tiks nodrošināta 874 publiskajās bibliotēkās

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 10 - 2009

Piekļuve internetam tiks nodrošināta 874 publiskajās bibliotēkās
www.leta.lv

Lai nodrošinātu sabiedrības piekļuvi internetam 874 pašvaldību publiskajās bibliotēkās nomaļajās pilsētās un ciematos visā valstī, Latvijas valsts kultūras un informācijas sistēmu aģentūra «Kultūras informācijas sistēmas» turpmāk izmantos kompānijas «Motorola» fiksēto bezvadu platjoslas tehnoloģiju, informēja uzņēmumā.

Šī iniciatīva veido daļu no valsts bibliotēku komunikāciju tīkla, ko izstrādājis un līdzfinansējis «Bila un Melindas Geitsu fonds» un Kultūras ministrija sadarbībā ar vietējām pašvaldībām. Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt datorus un piekļuvi internetam visās valsts bibliotēkās.

Ar minimālu platjoslas ieviešanu galvenokārt lauku reģionos tika meklēta piemērota tehnoloģija, kas ne tikai nodrošinātu nepieciešamo joslas platumu un caurlaidi, bet arī «būtu pieejama izmaksu ziņā, robusta, uzticama un viegli instalējama».

Par galveno risinājumu lauku reģioniem tika izvēlēta «Motorola» divpunktu (PTP) un punkta-vairākpunktu (PMP) 100. sērijas fiksētās bezvadu platjoslas tehnoloģija, kā galvenos atlases kritērijus norādot izmaksu efektivitāti, labu mērogojamību, uzticamību un izvietošanas vienkāršību.

«Kultūras informācijas sistēmu» direktors A. Magone uzsver, ka, pateicoties starptautiskajam finansiālajam atbalstam, ir izdevies rast iespēju aizpildīt digitālo plaisu, izmantojot modernās tehnoloģijas digitālo pakalpojumu nodrošināšanai. Tādejādi bibliotēkas kļūst par lauku reģionu iedzīvotāju kultūras un sociālajiem centriem.