Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Grozījumi ceļu satiksmes noteikumos

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 11 - 2009

Nodaļa — Aktuāla informācija

Grozījumi ceļu satiksmes noteikumos

2009. g. 7. novembrī stājās spēkā grozījumi 2004. g. 29. jūnija MK kabineta noteikumos Nr. 571 «Ceļu satiksmes noteikumi», par kuriem LNB cīnījās apmēram četrus gadus, un kas paredz, ka 1. grupas redzes invalīdi varēs izmantot marķētās invalīdu stāvvietas visā ES teritorijā.

Lai varētu izmantot marķētas invalīdu stāvvietas, 1. grupas redzes invalīdam jāgriežas savas administratīvās teritorijas CSDD(Ceļu satiksmes drošības dienestā) invalīdu stāvvietu izmantošanas (ISI) kartes saņemšanai.

Lai saņemtu ISI karti, jāuzrāda sekojoši dokumenti:

1. VDEĀK izziņa;
2. invalīda apliecība;
3. pase;

Lai saņemtu ISI karti, nepieciešama arī 3x4 jauna fotokartīte. Fotokartīte tiks uzlīmēta uz jūsu ISI kartes un pēc tam ielaminēta. ISI kartei ir juridisks spēks tikai tad, ja to izmanto pats 1. grupas redzes invalīds. ISI kartes īpašniekam nepieciešamības gadījumā jābūt jābūt gatavam uzrādīt personas apliecinošu dokumentu.

ISI karti var lietot visās pašvaldību virszemes autostāvvietās, kur ir marķētas invalīdu stāvvietas. Iebraucot ar invalīdu zīmi marķētā stāvvietā, aiz priekšējā mašīnas stikla jānovieto ISI ar ratiņkrēslu pretskatā. ISI kartes izgatavošanas maksa CSDD ir Ls 0,61.