Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 12 - 2009

Nodaļa — Jaunākās grāmatas

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

AMERIKĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Bārlova L., DZĪVĪBAS VĀRDĀ
Lasa L. Liepiņa, 10 kas.
Eiprilu bērnībā pametusi māte. Meitenei patēva ģimenē neatradās vieta, tālab māte labākas dzīves vārdā no¬lemj bērnu atstāt, ar solījumu kādreiz ņemt pie sevis... Visu jaunību Eiprila nesamierinās ar to, ka atstāta, un nesekmīgi pūlas māti uzmeklēt, taču brīdī, kad viņa māti beidzot atrod, mātes dzīvība apraujas... no slepkavas rokas. Vai atriebība varētu būt motīvs? Arī Eiprila ir aizdomās turamo lokā, taču viņa pati vairāk par visu alkst noskaidrot mātes nāves iemeslu.

Gamboto B. A., PILNS APTUMSUMS
Lasa L. Liepiņa, CD_mp3, skan. ilg. 11 st. 22 min.
Atklāts un aizkustinošs vēstījums par ciešanām, kuras sagādājusi divu tuvu cilvēku pašnāvība: vispirms autores lielās mīlestības, bet drīz pēc tam — jaunākā brāļa nāve... Rakstnieces atmiņas par notikušo sniedz satriecoši patiesu jūtu atklāsmi un ierauj pretrunīgos savstarpējo attiecību virpuļos, kas pārņem savā varā jau no pirmajām lappusēm... Arī viņa pati ir tuvu bojāejai... Taču pārsteidz tas garīgais spēks, filozofiskais dziļums un vitalitāte, ar kādu viņa meklē atbildes uz jautājumu: kāpēc tā notika, un vai tiešām cilvēkam ir tiesības pašam atņemt sev Dzīvību?...

Ouela Dž. M., ZIRGU IELEJA
Lasa L. Liepiņa, 22 kas.
Lielisks episks darbs, kas saviļņos iztēli vēsturiskā romāna žanra cienītājiem. Uz pirmatnējās dabas fona tiek risinātas cilvēcisko attiecību kolīzijas, kas ir aktuālas arī mūsdienu sabiedrībā: mīlestība, naids, bailes, vientulība, izdzīvošanas instinkts.

Meiere S., KRĒSLA. Krēslas sērijas 1. grāmata
Lasa G. Bite, A. Zariņa, CD mp3, skan. ilg. 14 st. 12 min.
Romāns tulkots gandrīz 40 valodās. Šis darbs un tā turpinājumi sasnieguši pārdošanas rekordus, tie ir nelegāli tirgoti internetā, un parakstīšanās uz katru nākamo sērijas grāmatu tika sākta vēl ilgi pirms tās iznākšanas. Romāns ir vienlaikus erotiski pulsējošs un pilnīgi nevainīgs mīlas stāsts. Stāsts par senām leģendām, par ģimeni, kura atšķiras no citām, un aizliegtu mīlestību, kas ir pretrunā cilvēku un dabas likumiem un tomēr lauž pasaules kārtību... Šī grāmata liks jums vēlreiz gluži fiziski pārdzīvot šaubas, cerības, satraukumu un sapņus, ko jutāt pirmo reizi iemīloties, pirmo reizi iekārojot un pirmo reizi ilgojoties kādam piederēt.

Meiere S., JAUNS MĒNESS. Krēslas sērijas 2. grāmata
Lasa G. Bite, CD mp3, skan. ilg. 16 st. 1 15 min.
Visā pasaulē pārdots miljonos eksemplāru, tā atgriežas «Krēslas» — Bellas un f Edvarda — pasaulē. «Jauns mēness» ļauj tālāk izdzīvot abu jauniešu neparasto mīlestību, būt par lieciniekiem tam, cik spēcīgas un visaptverošas var būt alkas pēc mīļotā cilvēka tuvuma.

Kūntss S., ARHIVĀRS
Lasa A. Bogdanovičs, CD mp3, skan. ilg. . 16 st. 11 min.
CIP operatīvo aģentu Tomiju Karmelini, kas nevairās darboties likuma abās pusēs, boss nosūta uz pārvaldes slepeno mītni Rietumvirdžīnijā. Tur ieradies, viņš atrod nošautus sargus un degošu ēku. Karmelini paspēj izglābt no liesmām jaunu sievieti, kura uzdodas par tulci... Ne Karmelini, ne Kellija nenojauš, ka izglābies vēl viens cilvēks, kurš mērojis tālu ceļu, lai nokļūtu šajā valstī...