Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvija pasaka paldies

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 2 - 2009

Nodaļa — Novados

Latvija pasaka paldies
Ilze Grinberga,
SIA «LNB Cēsu MRU» personāla inspektore

2009. g. 20.—23. janvārī Cēsīs un Cēsu rajonā tika pasniegtas 1991. g. barikāžu dalībnieku piemiņas zīmes. Viņu vidū 19 bijušie un esošie Cēsu MRU darbinieki, Cēsīs — 14, Priekuļu pagastā — 5. Viņu vidū četri redzes invalīdi — Egons Zariņš, Normunds Dupužs, Anicets Opoļskis, Aivars Rīvītis un Priekuļu pagasta izvirzītais barikāžu dalībnieks Leons Staris.

Cēsīs pēc svinīgā pasākuma bija sarūpēta tēja un pīrādziņi un lielākā daļa apbalvoto nesteidzās projām, bet kavējās atmiņās, daudzi priecājās par atkalredzēšanos, jo ikdiena jau paiet katram ar savām rūpēm.

Latvija mīļā — Tēvzeme mana Lai Brīvības saulē uzaust ik rīts, Lai Brīvības zvani vienmēr zvana Izlietā asins lai būtu tā vērts!

«Dievs svētī Latviju, man gods viņai kalpot!» šos paša sacerētos vārdus Latvijai veltīja Leons Staris, otrās grupas redzes invalīds, saņemot Barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Ilze Kalniņa,
«Druva»

Piemiņas zīmju pasniegšana notika, degot sarkanbaltsarkanām svecēm, zem Latvijas un Cēsu karoga. Vīri, kuri saņēma apbalvojumu, dzirdēja vārdus: «Paldies jums valsts vārdā», uz ko visbiežāk atbildēja: «Gods kalpot Latvijai!».

Uz svinīgo pasākumu nāca ģimenes. Cēsnieks Aivars Rīvītis svinīgo mirkli sagaidīja kopā ar meitu Ilzi, dēla draudzeni Baibu un mazdēliem Valteru, Rihardu un Markusu.

«Mēs mīlam šo valsti, un, ja arī tagad būtu barikādes, mēs to sargātu. Tam nav nekāda sakara ar to, ko sakām un domājam par pašreizējo valdību. Un arī šī situācija mainīsies,» tā A. Rīvītis.