Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNB Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas Strazdumuižas organizācijas neredzīgo ciemata Vietējās organizācijas valdes atskaite no 2003. g. 20. decembra līdz 2009. g. 11. februārim

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 2 - 2009

Nodaļa — LNB

LNB Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas Strazdumuižas organizācijas neredzīgo ciemata Vietējās organizācijas valdes atskaite no 2003. g. 20. decembra līdz 2009. g. 11. februārim
(saīsināta)

R. Kazeka
20.12.2003. ievēlēta valde 5 cilvēku sastāvā: priekšsēdētājs — Deniss Vatjakovičs, priekšsēdētāja vietniece — Raisa Kazeka, valdes locekļi — Andris Bagāts, Andrejs Dābols, Aina jakovļeva.

21.06.2004. par Vietējās organizācijas priekšsēdētāju ievēl A. Bagātu, kas organizāciju vada līdz 17.03.2007.

No 17.03.2007. līdz šim brīdim organizāciju vada R. Kazeka.

Apzināt un risināt problēmas medicīnas aprūpē
Vietējā organizācija ieteica LNB CV organizēt veselības aprūpi ciemata teritorijā. Šobrīd jau varam izmantot ārstu pakalpojumus jaunajās telpās.

Pēc mūsu ierosinājuma TO telpās pasūtījumus pieņēma LM VA Tehnisko palīglīdzekļu centra izbraukuma ergoterapeits. Paldies centra direktoram, ka atbalstīja mūsu lūgumu un 25 cilvēkiem deva iespēju veikt pasūtījumus un saņemt preces mājās.

Sociālās problēmas
Nosūtīta vēstule Rīgas satiksmei par to, ka 14. Autobusā vienmēr netiek nosauktas pieturas un būtu nepieciešams atjaunot pieturu 6. Tramvaja galapunktā. Pašreiz pieturas tiek nosauktas, iedoti papildu reisi vakara stundās un pietura atjaunota.

Izsūtītas vēstules lielveikaliem «Maxima», «Rimi», «Juglas centram» ar lūgumu palīdzēt redzes invalīdiem orientēties preču klāstā.

Rīgas domes satiksmes departamentam nosūtīta vēstule par apzīmējuma «zebra» izveidošanu pie Strazdumuižas internātvidusskolas pārejas uz autobusu pieturu. Satiksmes departaments atbildēja, ka tas ir piebraucamais ceļš skolas teritorijai un līdz ar to tā nav iela un apzīmējumu «zebra» nedrīkst lietot.

Nosūtīta vēstule Latvijas pasta galvenajai pārzinei M. Šķaunacei ar lūgumu pasta darbiniekiem nepieciešamības gadījumā redzes invalīdiem aizpildīt nepieciešamās veidlapas pasta pakalpojuma saņemšanai.

Sniegta informācija par preču klāstu ciemata veikalā. Par veikala sortimentu stāstījām vietējā radio. Tika kontrolēta izsniegto čeku atbilstība preces iegādei.

Sniedzām palīdzību vientuļajiem organizācijas biedriem. Paldies V. Kušnerei, A. Jakovļevai un I. Smirnovam par sniegto atbalstu.

Veiktas pārrunas ar Vidzemes priekšpilsētas Sociālās nodaļas darbiniekiem par vientuļā statusa piešķiršanu neredzīgiem biedriem.

Risinātas ciemata «Starazdumuiža» teritorijas uzlabošanas un uzturēšanas problēmas ar SIA «Strazdumuiža» namu pārvaldes priekšsēdētāju V. Kropu un saimnieciskās daļas vadītāju O. Elleru:

— sadarbībā ar Rīgas domi noasfaltētas ietves, labots ceļu segums, apmaksāta raidstacija;
— dažām ēkām veikta cokolu un aizsargapmales atjaunošana;
— dzīvojamās mājās veikti kosmētiskie remonti;
— dažās ēkās atjaunots un remontēts jumta segums;
— dažās dzīvojamās mājās ievilkti jauni vara elektrības vadi un dzīvokļiem automātiskie elektrības drošinātāji;
— vairāk pievērsa uzmanību apkopēju un sētnieku darba kvalitātei;
— iestikloti logi kāpņu telpās;
— dzīvojamo ēku pirmo stāvu kāpņu telpās uzliktas margas;
— ieejas mājās piemērotas invalīdiem ar kustību traucējumiem;
— Juglas ielā 12 uzstādītās antenas traucēja iedzīvotājiem skatīties TV, jautājums nu ir atrisināts;
— redzīgos iedzīvotājus iepazīstinājām ar uzvedības normām neredzīgo ciematā;
— veikala telpas pielāgotas redzes invalīdu vajadzībām;
— pie 5. korpusa saremontēta veļas žāvēšanas nojume;
— izlikti un atjaunoti brīdinājumi par smēķēšanu kāpņu telpās;
— izvietotas papildus atkritumu tvertnes ciemata teritorijā;
— atjaunots apgaismojums ciematā nakts laikā;
— daļēji atjaunoti durvju kodi;
— daļēji veikta bērnu rotaļu un sporta laukuma labiekārtošana.

2008. g. 4. oktobrī «Strazdumuižas» organizācijas valdes priekšsēdētājs P. Locāns pirmo reizi informēja par LNB CV un organizācijas darbu:

— par akciju «Ideju forums»;
— par invalīdu tiesību konvenciju;
— par Baltijas neredzīgo muzikantu festivālu;
— par skaņas signāla pagarinājumu luksoforā;
— par Dienas centra un Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas sadarbību;
— par Baltā spieķa dienu;
— par elektroniskās biļetes izmantošanu Rīgas satiksmē.

2009. g. 12. janvārī P. Locāns informēja par veiktajām izmaiņām «Attīstības koncepcija 2009— 2013» projektā.

Kultūras dzīve
Lai pilnveidotu redzes invalīdu dzīvi un integrētu tos sabiedrībā, apmeklējām 24 teātra un operas izrādes, koncertus. Katru gadu tiek rakstītas vēstules Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra direktoriem ar lūgumu rast iespēju saņemt biļetes ar atlaidi un sēdvietas tuvāk skatuvei. Sniegta informācija par koncertiem Juglas Mūzikas skolā.

Neredzīgo ciemata «Strazdumuiža» vietējā radio sveicām 128 organizācijas biedrus dzīves apaļajās un nozīmīgajās jubilejās. Apsveikumi tiek publicēti ari žurnālā «Rosme».

Paldies Imantam Smirnovam par dzejoļiem, kuri veltīti jubilāriem.

Paldies visiem vietējās organizācijas biedriem un īpaši valde izsaka pateicību Aleksandram Svilānam, Aivaram Lorencam un Edgaram Rungam par viņu ieinteresētību un aktivitāti organizācijai būtisku jautājumu risināšanā.