Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Redzes un intelektuālo spēju uzlabošanas tehnika

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 3 - 2009

Redzes un intelektuālo spēju uzlabošanas tehnika

Noņem brilles, novieto papīra lapu ar burtiem (avīzi vai grāmatu) acu augstumā.

Pie tālredzības turi lapu 15—20 cm attālu¬mā. Pie tuvredzības — izstieptas rokas attālu¬mā. Ja tev ir nelielas dioptrijas, attālums var būt pat lielāks — piestiprini lapu pie sienas un nostājies tālāk par izstieptu roku.

Enerģētiskās korekcijas stāvus
Korekcijas aktivizē kustību un jušanas centrus abās smadzeņu puslodēs, kā arī līdzsvaro pieres daivas. Tas uzlabo konstruktīvo un radošo domāšanu.

Soļošana krusteniski
1. Skatoties vienā punktā, ar labās rokas elkoni viegli pieskaries kreisās kājas celim. Ļauj ķermenim mazliet noliekties pa diagonāli. Pēc tam — ar kreisās rokas elkoni viegli pieskaries labās kājas celim. Izpildi vingrinājumu dažādos tempos, no lēna līdz ātram un pēc tam pamazām līdz ļoti lēnam.

2. Skatoties vienā punktā, ar labās rokas plaukstu pieskaries kreisās kājas papēdim. Ļauj ķermenim mazliet noliekties pa diagonāli. Pēc tam — ar kreisās rokas plaukstu pieskaries labās kājas papēdim. Izpildi vingrinājumu dažādos tempos, no lēna līdz ātram, un pēc tam pamazām līdz ļoti lēnam.

Bioenerģētiskie eksperimenti sēdus
Vingrinājumi palīdz atslābināt acu muskuļus, stimulē redzes centrus abās smadzeņu puslodēs, mugurkaula šķidruma pieplūdumu smadzenēm, kas dod smadzenēm amortizāciju pret triecieniem, aktivizē skābekļa un barības vielu piegādi smadzenēm.

1. Redzesloka paplašināšana — astotnieka zīmēšana. Ar īkšķi lēni zīmē gaisā cik vien iespējams lielu guļošu astotnieku; seko ar acīm īkšķim bez galvas kustināšanas. Vispirms zīmē ar labo īkšķi, tad ar kreiso, pēc tam vienlaicīgi ar abiem sakrustotiem īkšķiem.

2. Palmings
Novieto elkoņus uz ceļiem vai uz galda tā, lai kakls būtu vienā līnijā ar mugurkaulu. Vienas rokas plaukstu novieto uz sejas tā, lai mazā pirkstiņa pamatne šķērsotu deguna pa¬matni. Otras rokas plaukstu novieto uz pir¬mās rokas tā, lai mazais pirkstiņš šķērsotu pirmās rokas mazā pirkstiņa pamatni. Acu dobumi ērti novietojas plaukstu vidū. Acis aizvērtas. 30 sekundes — acis atpūšas, redze atjaunojas. Strauji noņem rokas no acīm! Ie¬vēro — pasaule kļuvusi daudz krāšņāka.

Palmingu pielieto pēc iespējas biežāk, kat¬ru reizi kaut vai 30 sekundes. Tavās acīs at¬griezīsies viegluma un atslābināšanās sajūta. Atslābināšanās kļūs par tavas dzīves patīka¬mu paradumu.

3. Izbīdi uz priekšu apakšējo žokli un noturi to 30 sekundes. Elpa brīva. Vai tu jūti sāpes vai sasprindzinājumu deniņu — žokļu rajonā? Pakustini ar izbīdītu žokli pa labi — pa kreisi. Šī kustība var izraisīt diskomfortu pakausī. Tagad atver muti, cik plati vien vari. Turi to atvērtu 30 sekundes. Aizver muti un atslābini zodu.

4. Galvas noliekšana uz leju.
Atbīdies no krēsla atzveltnes! Mugura tais¬na! Elpo ar muti. Tagad lēni noliec galvu uz leju. Ļauj, lai galva ar savu smagumu pati «nolaižas» uz krūtīm. Smaidi un atslābinies! Ļauj, lai piere tuvojas sirdij. Jogi saka: «Dari tā, lai tavs prāts saskartos ar sirdi.» Turi vienu minūti, tad ļoti lēni pacel galvu.

Atkārto redzes pārbaudi!
Pievērs uzmanību kaut vismazākajam redzes uzlabojumam un paslavē sevi!