Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 6 - 2009

Nodaļa — Jaunās grāmatas

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nod.
bibliogrāfe

VOKĀLĀ MŪZIKA. DZIESMAS. DZIEDĀŠANA
Muktupāvela L., BRĀLI BRĀLI. BALSU BURVJI BRĀĻI KOKARI.
Lasa M. Vērdiņš, 15 kasetes.
Dvīņubrāļi Kokari, kuri mudināja dziedošo latviešu tau¬tu iztaisnot piedienības saliekto muguru un parādīt mums pašiem, cik stipri esam, kad dziedam. Divi bezbailīgi Gulbenes puikas, kuri pacēla latviešu kordziedāšanas tradīciju kā jūras malā izmestu dzintaru un, piešķirot neatkārtojamības slīpējumu, padarīja to par pasaulē atpazīstamu spožu, zeltgodalgotu zīmolu.

Rudaks U., ROKUPĀCIJA.
Lasa Z. Neimanis, 11 kasetes.
Autors deviņdesmito gadu sākumā, apsīkstot kinoindustrijai Latvijā un tobrīd vēl nesaskatot iespējas turpināt veidot kinooperatora karje¬ru, pievērsās žurnālistikai un nedaudz vēlāk mūzikas tēmai. Šī grāmata tapusi pateicoties tam, ka Uldis nekad nav aprobežojies vien ar intervētāja un apskatnieka darbu, bet meties iekšā rokenrolā ar visu savu miesu un garu, esot klāt populāru mūziķu aktivitātēs un īpa¬šu uzmanību pievēršot undergroundskatuvei un tās aizkulisēm. «Rokupācija» ir liecība par redzēto, dzirdēto, izjusto, pārdzīvoto, pazau¬dēto un izsapņoto. Šī grāmata ir neparasta latviešu rokmūzikas vēsture — vēstījums caur tajā iesaistīta cilvēka pieredzi.

SATĪRA. HUMORS
Ebreju anekdotes, JUMS BEZ ĶIRŠU VAI BEZ ĀBOLU?
Lasa A. Bogdanovičs, CD mp3, skanēšanas ilgums 2 h 59 min.
«Dāma pienāk pie gāzētā ūdens kioska: — Man, lūdzu, glāzi ūdens! — Ar sīrupu? — Bez. — Bez ķiršu vai bez ābolu?»

EIROPAS VĒSTURE
Grūtups A., EŠAFOTS.
Lasa L. Liepiņa, 8 kasetes.
Romāns stāsta par būtisku prāvu 20. gadsimta Latvijas tiesu vēsturē. 1946. gada sākumā šo lietu izskatīja Baltijas Kara apgabala tribunāls, un tā šķīra veselu laikmetu: tautas, valstis un iekārtas. Daudz nostāstu un leģendu apvij gan izmek¬lēšanu, gan tiesas procesu, un kāds baiss no¬slēpums gadu desmitiem klājis arī notikumus uz ešafota.

DAIĻLITERATŪRA. LATVIEŠU LITERATŪRA
Hānbergs Ē., TIRGUS STĀSTI.
Lasa Z. Neimanis, 7 kasetes.
Grāmatai trīs slāņojumi. Nana Cibuļska izpaužas monolo¬gos. Ēriks Hānbergs turas prozā. Misiņa bibliotēka atskatās sendienās. Intriģējoši ne tikai par pirkšanu un pārdošanu.

AMERIKĀŅU LITERATŪRA
Kenere Dž., ŽIVENŠĪ KODS.
Lasa Dz. Liepiņa, 11 kasetes.
Melānija Linna Preskota ir jauna sieviete, kurai piemīt divas kaislības: viņa ir kā apsēsta ar augstās modes zīmoliem, kurpēm un aksesuāriem, un otra — viņai gaužām patīk augstākā ma¬temātika, precīzāk — sarežģīti kriptoloģiski šifri un kodi. Abas šīs kaislības Melānija spiesta likt lietā, kad reiz pavisam negaidīti viņas gaužām neveiksmīgo randiņu ar agrāko pielūdzēju izjauc izskatīgs vīrietis, kas iespiež viņai rokās pagalam savādu šifrētu vēstījumu. Melānija, kas klusībā allaž sapņojusi iestāties darbā par valdības slepeno aģenti spiegošanā un šifru analītiķa darbā, no tā brīža var sākt skaitīt stundas un minūtes, kuru laikā viņai ne vien jāizglābjas pašai, bet arī jāiemācās pieņemt palīdzību no kāda mīklaina jūras kājnieka, kas uzskata sevi par nolīgtu Melāni¬jas personīgā miesassarga amatam.

(Turpinājums nākamajā numurā)