Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

No jūlija sociālie pakalpojumi tiks deleģēti nevalstiskajām organizācijām

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 6 - 2009

No jūlija sociālie pakalpojumi tiks deleģēti nevalstiskajām organizācijām
www.diena.lv

No 1. jūlija sociālo pakalpojumu ieviešana tiek deleģēta nevalstiskajām organizācijām (NVO). Deleģējot funkcijas NVO, tiks nodrošināti kvalitatīvi un uz klienta vajadzībām orientēti pakalpojumi, samazinot administratīvās izmaksas, uzskata Labklājības ministrija (LM).

Piem., plānots, ka Latvijas Neredzīgo biedrībai un Nedzirdīgo savienībai tiks nodota tiflotehnikas un surdotehnikas nodrošināšana, savukārt valsts aģentūras «Tehnisko palīglīdzekļu centrs» darbību turpmāk nodrošinās Nacionālais rehabilitācijas centrs «Vaivari». Tāpat plānots apvienot starprajonu veselības un darbaspēju ekspertīzes ārstu komisijas, paplašinot apkalpes zonas.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) rīkotajā trīspusējā tikšanās ar plānošanas reģioniem un LM pārstāvjiem pārrunāti sociālo pakalpojumu pārvaldes reorganizācijas jautājumi un iespējamās funkcijas, kuras tiktu nodotas reģioniem, vēsta LM preses dienests.

Pēc diskusijām ar nozaru ministrijām RAPLM sagatavos un valdībā iesniegs ziņojumu par sniegtajiem priekšlikumiem budžeta izdevumu samazinājumam 2009. g. un ietekmi uz reģioniem.

Šobrīd nozaru ministriju iesniegtā informācija liecina, ka valsts iestāžu reģionālo struktūrvienību reorganizācija vai likvidēšana var būtiski ietekmēt pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, un ir nepieļaujama darba vietu skaita samazināšanās reģionos.