Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Atskaite par Ventspils toriālās organizācijas darbu 2008. gadā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 7 - 2009

Nodaļa — LNB teritoriālās organizācijas

Atskaite par Ventspils toriālās organizācijas darbu 2008. gadā

Uz 2009. g. 1. janvāri Ventspils TO biedru skaits ir 133, t. sk. Ventspils pilsētā un rajonā — 77 un Talsu pilsētā un rajonā — 56.

2008. g. tika organizēti vairāki pasākumi, piem., divi Lieldienu pasākumi, Līgo dienas pasākums, Mātes dienas pasākums, Dzejas dienas pasākums, Mārtiņdienas pasākums un Ziemassvētku pasākums.

Noorganizēts viens seminārs projekta «Pieredzes apgūšana dzīves kvalitātes — vides, informācijas, likumdošanas un sociālās rehabilitācijas uzlabošanā redzes invalīdiem» ietvaros, par piedalīšanos WBU Ģenerālā Asamblejā un tur iegūto pieredzi.

Tika organizētas ekskursijas uz pilsētu Cinevilla un Rundāles pili, kā arī uz «Jāņkalniem» un Valperes piramīdu, apmeklējām arī Nīcu un Rucavu, Papes dabas parku, kā arī Eirovīzijas koncerta apmeklējums Ventspilī Olimpiskajā centrā.

Piedalījāmies projektos:
• sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi — kopējais finansējums Ls 1084;
• «Pieredzes apgūšana dzīves kvalitātes — vides, informācijas, likumdošanas un sociālās rehabilitācijas — uzlabošanā redzes invalīdiem» — kopējais finansējums Ls 579. Piedalījāmies Eiropas sociālā fonda projekta parādē Ventspils galvenajā bibliotēkā, NVO organizētā Tiesībsargu biroja reģionālā seminārā.

Apmeklējām semināru Strazdumuižas klubā par vides pieejamību redzes invalīdiem.

Ņēmām dalību seminārā Ventspils pilsētas domē kopā ar Ventspils domes atbildīgiem darbiniekiem — par vides pieejamību redzes invalīdiem Ventspils pilsētā, kuru organizēja Liepājas Neredzīgo biedrība kopā ar Ventspils TO.

Ideju foruma ietvaros piedalījāmies Melnā treilera apmeklējumā Ventspilī kopā ar Ventspils notāriem, presi, televīziju un sabiedrību.

Piedalījāmies WBU Sieviešu forumā Ženēvā.

Sadarbojoties ar Ventspils Digitālo centru, Ventspils TO un Ventspils neredzīgo filiālbibliotēku, 9 redzes invalīdiem tika nodrošināta datoru apmācība.

Sniedzām interviju Radio SWH par jaunajām tehnoloģijām Ventspils filiālbibliotēkā redzes invalīdiem, kā arī Ventspils televīzijai un presei par informācijas pieejamību redzes invalīdiem.

Palīdzējām biedriem kārtot dokumentus dažādu jautājumu risināšanai, un tika veikti dažādi saimnieciskie darbi.