Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 7 - 2009

Nodaļa — Jaunās grāmatas

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

AMERIKĀŅU LITERATŪRA
Brukfīlda A., ČETRI GADALAIKI.
Lasa M. Vērdiņš, 20 kasetes.
Dažām ģimenēm gads ilgst mūža garumā... Harisoni ir liela un saliedēta ģimene. Mazbērni kļūst pieauguši, vecākā gadagājuma pārstāve Pamela cenšas samierināties ar to, ka ir kļuvusi atraitne, bet vidējā paaudze — viņas četri bērni — jūtas apmaldījušies pārmaiņu pilnajā pasaulē. Ģimenei gatavojoties četrdesmit divus gadus vecās Kasijas ilgi gaidītajām kāzām un eksotiskām brīvdienām, bērnu un vecāku dzīvē notiek lūzums: neuzticība, negribēta grūtniecība, pagātnes zaudējuma ēnas... Gads, kurā paredzēti priecīgi notikumi, negaidot izvēršas pavisam citāds... Vai pieaugušie var dot padomus bērniem viņu sirdslietās, ja viņiem pašiem iestājusies emocionāla krīze?

CТИЛ Д., Eё KOPOЛEBCKOE BЫCOЧECTBO.
Lasa Cпилвa И., 6 kasetes.
Stāsts par mīlestību un pienākumu, par uzticību un uzticēšanos. Un pārjauno princesi, kurai izdodas pierādīt, ka uzticība un paļāvība spēj pārvarēt visus šķēršļus.

Poбapдс., ОДНАЖДЫ ЛЕТОМ.
Lasa Cпилвa И., 9 kasetes.
Viņi satikās vasarā, mazā pilsētiņā. Viņa jauna skolotāja, viņš kuru uzskatīja par noziedznieku, viņa vienīgā kura neticēja ka viņš vainīgs un pāri visam kaislīga mīlestība.

ANGĻU LITERATŪRA
Hasija Č., NOSLĒPUMU IELEJA.
Lasa A. Bogdanovičs, 12 kasetes.
Mazotnē pamests, Stīvens jau gandrīz atmetis cerības atrast savu ģimeni, tomēr pilnīgi negaidīti saņem vēsti, ka ir miris kāds attāls tēvocis. Zēns manto senu lauku īpašumu un no vienmuļās Londonas istabiņas, kur dzīves pelēcību vēl izceļ mūžīgais lietus, ceļo uz Kornvolas ieleju — tālu, neparasti skaistu un pārsteigumu pilnu. Stāsta intriga vērpjas tikpat cieši kā vīnstīgas ap noslēpumainās mājas smagajiem vārtiem. Stīvenu nepamet sajūta, ka vecajā mājā paslepus rosās vēl kāds. Uz noputējušā galda samanāmas dīvainas pēdas, no pieliekamā pazūd ēdiens, un zēns ir gatavs vai apzvērēt, ka redzējis savādu tumšu stāvu raugāmies caur krūmāju biezokni. Lai aizgainītu šaušalīgo sajūtu, ka viņu kāds vēro, Stīvens sāk pētīt tēvoča dienasgrāmatas. Lasīdams pierakstus, zēns nokļūst septiņdesmit gadu senā pagātnē un uzzina par attālā senča ceļojumiem pa Amazones tropu mežiem. Atklājas, ka senās mājas noslēpumi ir daudz dīvaināki, nekā zēns būtu spējis iedomāties. Patiesība izrādās neticamāka par vispārdrošākajiem sapņiem.

AUSTRĀLIEŠU LITERATŪRA
Makkalova K., PIESKĀRIENS.
Lasa Dz. Liepiņa. 20 kasetes.
Aleksandru Kinrosu dzimtajā Skotijā atceras kā neprasmīgu skārdnieka mācekli un bezdievīgu dumpinieku. Kad pēc vairākiem Austrālijā pavadītiem gadiem viņš aicina pie sevis savulaik izraudzīto līgavu, viņa Skotijas radinieki tūlīt saprot, ka Aleksandrs zelta raktuvēs ir ieguvis bagātību un tagad ar viņu var rēķināties kā ar vērā ņemamu precinieku. Pēc grūta ceļojuma ieradusies Sidnejā, sešpadsmitgadīgā Elizabete Dramonda satiek nākamo vīru un ar šausmām aptver, ka izjūt pret viņu vienīgi bailes un nepatiku. Tomēr Elizabetei nav citas iespējas, kā apprecēties un doties vīram līdzi tālu pāri mežonīgās, neapdzīvotās zemes plašumiem uz Aleksandra radīto pilsētu, ko viņš ir nosaucis par Kinrosu. Kalnā, kas slienas pāri Kinrosai, glabājas pasaules bagātākās zelta atradnes.

Makkalova K., ПРИКОСНОВЕНИЕ
Lasa. Спилва И., 18 kasetes.
Anotāciju skat. informācijā par grāmatas latviskajiem datiem.

KRIEVU LITERATŪRA
Фадеев С., AJIЫИ ЦВET ЗAPИ.
Lasa Спилва И., 8 kasetes.
Viņš izved no prāta un apbur. Viņš kļūst par naida un atriebības priekšmetu. Katrs mirstīgais to vēlas iegūt savā īpašumā... Milzīgs rubīns asins sarkanā krāsā. Viņš pazudinās ikvienu, kurš gribēs to piesavināties. Kas tas par mistisku spēku, kurš ielikts šajā akmeni? sens lāsts vai kāda ļaunie nolūki valda pār to? noslēpums, kuram par upuri kritušas daudzas nevainīgas dvēseles, tiks atrisināts tikai mūsdienās.

Петров Д., ЗМЕИНАЯ КОЖА.
LASA СПЛВА И., 9 Kac.

Pat asinsradniecība nevar atturēt kaisles pārņemtos. Skaistules māsas savā starpā sacenšas un ir gatavas uz visu uzvaras dēļ. Rezultātā viena pati savām rokām nogalina mīļoto vīrieti, bet otra saņem lodi no vīrieša, kurš viņā neprātīgi iemīlējies.

RESTAURĒTĀS AUDIOGRĀMATAS
Кизи К., НАДКУКУШКИНЫМ НЕЗДOM.
LASA ФИЛЧЕНКОВ И. Cd mp3 skan 12 st 24 min.