Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Rīgā par vienu bīstamu gājēju pāreju mazāk

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 8 - 2009

Rīgā par vienu bīstamu gājēju pāreju mazāk
WWW.diena.lv

Augustā sāks darboties luksofori regulēja- mai gājēju pārejai 11. novembra krastmalas krustojumā ar Poļu gāti. Gājēju plūsma šajā vietā ir diezgan intensīva, tāpēc pāreju bija nepieciešams uzskatāmi atdalīt no brauktuves.

Tā vietām izbūvēta kā paaugstinājums. Vienlaikus gājēju drošības saliņas robežas iezīmē norobežojoši elementi koši dzeltenā krāsā. Jaunā pāreja ir aprīkota ar kustību atļaujošā luksofora signāla izsaukuma pogu un neredzīgo gājēju kustībai paredzētu skaņas iekārtu.

Tā kā krastmalā bieži notiek masu pasākumi, luksofora statņu konstrukcija ļauj tos demontēt, tādējādi netraucējot, piem., šajā vietā būvēt pagaidu skatuvi. 1. Augustā tiks ieslēgti luksofori arī Tēriņu un Cēres ielas krustojumā Pārdaugavā.

Iepriekš luksoforu šeit nebija, un intensīvās satiksmes un gājēju plūsmas dēļ krustojums bija bīstams un grūti izbraucams. Krustojuma pārbūves ietvaros Tēriņu ielā virzienā uz Mārupi ir izbūvēta arī jauna braukšanas josla kreisā pagrieziena manevriem. Savukārt Tēriņu ielas pretējās brauktuves sadalošajā joslā izbūvēta drošības saliņa ar paaugstinātiem bortiem.