Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Tehniskos palīglīdzekļus nodrošinās Nacionālais rehabilitācijas centrs «Vaivari»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 8 - 2009

Tehniskos palīglīdzekļus nodrošinās Nacionālais rehabilitācijas centrs «Vaivari»
WWW.lm.gov.lv

Saistībā ar Tehnisko palīglīdzekļu centra likvidāciju no š. g. 1. septembra turpmāk cilvēkus ar valsts finansētiem tehniskiem palīglīdzekļiem nodrošinās Nacionālais rehabilitācijas centrs «Vaivari».

Vienlaikus «Vaivari» laikā no š. g. 1. septembra līdz 31. decembrim nodrošinās iedzīvotājus arī ar tiflotehniku un surdotehniku.

Lai iepriekšminēto īstenotu, Labklājības ministrija (LM) izstrādāja noteikumu projektu «Tehnisko palīglīdzekļu noteikumi», 6. augustā, izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē. Noteikumu projekts vēl jāsaskaņo ar citām ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Saskaņā ar projektu «Vaivari» koordinēs tehnisko palīglīdzekļu apriti un pilnveidos tehnisko palīglīdzekļu piegādes sistēmu valstī. Vienlaikus projekts nosaka, kuri tehniskie palīglīdzekļi tiek finansēti no valsts budžeta. Iepriekšminēto funkciju īstenošanu pārraudzīs LM.

Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk Sociālās integrācijas valsts aģentūra nodrošinās cilvēku ar invaliditāti transportlīdzekļu novērtēšanu un pielāgošanu atbilstoši cilvēku funkcionālo traucējumu veidam.

Aktuālāko informāciju par tehnisko palīglīdzekļu izsniegšanu var iegūt aģentūras mājas lapā www.tpc.gov.lv, Labklājības ministrijas mājas lapā www.lm.gov.lv, vai zvanot pa tālruņiem 67552350, 67766122, 26424675.

Pašlaik valsts apmaksāto tehnisko palīglīdzekļu izsniegšanu personām visā Latvijas teritorijā nodrošina LM padotības iestāde valsts aģentūra «Tehnisko palīglīdzekļu centrs», kas ar 2009. g. 1. septembri tiek likvidēta.