Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Virtuālais invalīdu centrs

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 8 - 2009

Virtuālais invalīdu centrs
www.leta.lv

Invalīdu un viņu draugu apvienība «Apeirons» sadarbības tīklā «Virtuālais eCentrs» plāno apvienot virtuālā vidē cilvēkus ar invaliditāti.

«eCentra» uzdevums būs apvienot arī invalīdu draugus, domubiedrus un atbalstītājus, dodot iespēju savstarpēji dalīties pieredzē un iegūt sev svarīgu informāciju.

«Virtuālais eCentrs» tiks veidots, izmantojot «Windows Live» platformu, kas piedāvā zvanīt no datora uz datoru bez maksas, iesaistīties videosarunās, veidot blogus, fotoalbumus un emuārus, vienas interešu grupas dalībnieki varēs radīt koplietojamās mapes, kurās saglabātie dokumenti būs pieejami visiem grupas dalībniekiem, kā arī veikt citas aktivitātes.

Projekta vadītāja Dace Rodziņa stāstīja, ka sākotnēji «Virtuālais eCentrs» bija iecerēts kā līdzeklis, kas ļautu apvienot cilvēkus, kuri interesējas par e-pieejamības jautājumiem — globālā tīmekļa pieejamību un datoru pielāgošanu. Tomēr paralēli aktivitātēm, kas saistītas ar e-pieejamības jautājumu skaidrošanu, tiks veidotas interešu grupas un virtuālas diskusijas arī par citiem jautājumiem, piem., tālākizglītības un nodarbinātības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti.

Projekta sadarbības partneris «Microsoft Latvia» vadītājs Sandis Kolomenskis uzsvēra, ka «Apeirona» pārstāvji nav pasīvi dzīves vērotāji, bet gan aktīvi cilvēki, kuri atsevišķās dzīves jomās ir soli priekšā visai sabiedrībai. Pēc viņa domām, «Windows Live» būs labs palīgs, kas sekmēs invalīdu un viņu domubiedru saliedētību, kā arī palīdzēs atrast informāciju, draugus un nodarbošanos, pateicoties iespējai iesaistīt sev svarīgu jautājumu risināšanā plašāku cilvēku loku.

Kopējais «Microsoft» piešķirtais finansējums projektam «Atvērtās durvis» 2009. g. ir 20 120 lati un programmatūras ziedojums aptuveni 2 515 latu vērtībā.