Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Pie acu ārsta un pediatra nevajadzēs norīkojumu

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 9 - 2009

Pie acu ārsta un pediatra nevajadzēs norīkojumu
www.delfi.lv

Turpmāk ģimenes ārstiem būs jānodrošina pacientu pieņemšana ne mazāk kā 20 stundas nedēļā, savukārt vizītēm pie pediatra, bērnu ķirurga un acu ārsta nebūs nepieciešams ģimenes ārsta norīkojums, informēja Veselības ministrijas Komunikācijas departamentā.

Grozījumi Ministru kabineta (turpmāk — MK) noteikumos paredz, ka ģimenes ārstu pacientu pieņemšanas laiks ārsta prakses vietā tiek noteikts ne mazāk kā 20 stundas nedēļā, tādējādi ļaujot ārstam plānot savu darbu atbilstoši pacientu plūsmai. Vienlaicīgi tiek noteikts, ka pacientam, kuram nav akūta saslimšana, jānodrošina pieņemšana piecu darba dienu laikā.

Tāpat noteikts, ka ģimenes ārstiem jāveic pieaugušo profilaktiskās apskates. Ņemot vērā, ka bērnu aprūpi vislabāk var nodrošināt ārsti, kas ir specializējušies bērnu veselības aprūpē, un ģimenes ārsti atbilstoši savai kompetencei, noteikumu grozījumos paredzēts, ka bērnu ķirurgs, pediatrs un oftalmologs būs tiešās pieejamības ārsti, tādēļ, dodoties pie viņiem uz konsultāciju, nebūs nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums.

Grozījumi MK noteikumos tāpat paredz, ka no valsts budžeta līdzekļiem tiks apmaksāta plānveida endoprotezēšana, tai skaitā steidzamības kārtā veicamā endoprotezēšana, kā arī iespēja saņemt endoprotezēšanas pakalpojumus, personai veicot 50% līdzmaksājumu.

Endoprotezēšanas operāciju veikšanai novirzīti 400 000 latu, kas iegūti, veicot veselības aprūpes administrējošo iestāžu reorganizāciju. Grozījumi MK noteikumos paredz paplašināt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, paplašinot diagnožu klāstu, ar kurām pacientiem tiek nodrošināta medicīniskā aprūpe mājās, kā arī paredzot finansējumu diennakts traumpunktu funkciju veikšanai slimnīcās, kuras pēc 1. septembra pārtrauca sniegt diennakts stacionāro palīdzību.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju