Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vīrieši ik gadu svešu sieviešu aplūkošanai velta 11 dienas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2009 / Nr. 9 - 2009

Nodaļa — Interesanti fakti

Vīrieši ik gadu svešu sieviešu aplūkošanai velta 11 dienas
www.diena.lv

Lai cik godīgs un uzticams būtu vīrietis, sievietei, šķiet, viņu neizdosies izārstēt no vienas «kaites» — citu sieviešu nopētīšanas. Britu pētnieki noskaidrojuši, ka vīrietis dienā velta vidēji 43 min., lai ar skatienu aptaustī¬tu vismaz 10 sieviešu. Ņemot talkā vienkāršu matemātiku, sanāk, ka ik gadu vīrieši šai no¬darbei velta gandrīz 11 dienas. Tātad seksuāli aktīvākajā mūža posmā — no 18 līdz 50 gadu vecumam — sieviešu pētīšana aizņem vairāk nekā 11 mēnešu.

«Gads ir pietiekami ilgs laiks, ja to pavada ar pretējam dzimumam piekaltu skatienu,» pētījuma autoru Kodak Lens Vision Centres pārstāvis Marks Airlends vērš britu laikraksta «Daily Telegraph» reportiera uzmanību uz ie¬spaidīgo laika posmu. Pirms sievietes apvelta savus dzīvesbiedrus ar pārmetošu skatienu, nenāktu par ļaunu aplūkot arī otru statisti¬kas pusi. Izrādās, arī daiļais dzimums nevar teikt — es taču ne uz vienu neskatos. Briti aprēķinājuši, ka sievietes vidēji dienā nopēta sešus vīriešus un tas kopā aizņem 20 minūtes. Tātad no pilngadības līdz 50 gadu vecumam šai nodarbei tiek veltīti pavisam seši mēneši. Abu dzimumu aptaujā atklājās, ka iecienītā¬kās novērošanas vietas ir lielveikali, bāri un naktsklubi. Sievietes nesmādē arī sabiedrisko transportu.

Kā jau var nojaust, pētošos skatie¬nus vairāk izbauda vīrieši. 19% atzina, ka vi¬ņiem tie patīk. Sieviešu vidū ar labpatiku sevi apskatei izliek nepilna desmitā daļa. Pārsteigumu nav ari tajā aptaujas daļā, kurā tika no¬skaidrots, ar ko sākas svešinieka apskate. Čet¬ras no katrām desmit sievietēm apgalvoja, ka vispirms ieskatās vīrietim acīs, bet vairākums vīriešu uzreiz ķeras pie figūras aplūkošanas. Šī izvēle vērotājiem gan nereti sagādā neērtus brīžus — puse vīriešu atzinās, ka nosarkst, ja aplūkojamā būtne pamana pētošo skatienu.

Reizēm efekts ir ļoti patīkams un noved pie draudzības. 35% britu apgalvo, ka viņu attie-cības sākušās pēc tam, kad kāds no topošā pāra bija otru pamatīgi nopētījis.