Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Invalīds var nopelnīt labi

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 1 - 2011

Invalīds var nopelnīt labi
Ints Heidemanis

Pat sevišķi grūtos laikos vienmēr atrodas cilvēki, kuri nenokar degunu, bet rīkojas. Un tieši invalīdu vidū atrodas cilvēki, kas ar uzcītību un neatlaidību gūst panākumus visdažādākajās dzīves jomās, tostarp, darbojas tīkla mārketinga kompānijās.

Tā Krievijā pilnīgi neredzīgs cilvēks Aleksejs Fjodorovs piecu gadu laikā pilnībā apguva un pilnveidoja datoru neredzīgo vajadzībām. Ar nelielu summu (aptuveni 200 latu) viņš uzsāka savu biznesu un divu gadu laikā sasniedza sešciparu ienākumu mēnesī, rēķinot Krievijas rubļos. Aleksejs iemācījās kontaktēties ar cilvēkiem, piedaloties datora konferencēs un, izmantojot dažādus sociālos tīklus internetā, kā arī lietojot neredzīgo mobilo tālruni. Aleksejs saka, ka viņš pastāvīgi izjūt savas tīkla mārketinga komandas atbalstu.

A. Fjodorovs priecājas, ka viņš divu gadu laikā biznesā ir ievadījis 24 cilvēkus, apmācījis un padarījis veiksmīgus. Savukārt, tie tālāk šajā struktūrā iesaistījuši un apmācījuši 1200 cilvēkus.

Savukārt Kijevā kāds pilnīgi neredzīgs cilvēks gada laikā, darbojoties amerikāņu kompānijā, ieguva direktora kvalifikāciju un pelna 1000 latus mēnesī.

Arī Latvijā ir invalīdi, kuri veiksmīgi apguvuši tīkla mārketinga noslēpumus, sekmīgi darbojas dažādās kompānijās, strādājot no mājām. Šodienas tehniskās iespējas ļauj kontaktēties ar visu pasauli, neizejot no mājām, taču tas nenozīmē, ka invalīdi netiekas ar cilvēkiem tiešā veidā. Galu galā tīkla mārketings ir cilvēku bizness un uzticības bizness. Tajā vieta ir tikai godīgiem cilvēkiem.

Darbs komandā, ikdienas kontakti ar citiem invalīdu dzīvē ir ienesuši jaunu saturu, jaunas garīgās vērtības un vērā ņemamus ienākumus, nodrošinot pilnīgu finansiālo neatkarību. Naudas pietiek ne vien visu rēķinu apmaksai, bet arī savas veselības uzlabošanas un uzturēšanas vajadzībām, kā arī ziedojumiem tiem, kuriem tiešām nepieciešama palīdzība. Ja Tu to spēj, tas dod gandarījumu un dzīvesprieku. Šajā sakarā man patiesi ir žēl to invalīdu, kuri zina tikai savas tiesības bez maksas kaut ko saņemt, bet nav paši padomājuši par iespējām kaut ko nopelnīt. Viņi čīkst un žēlojas, lamā valdību un Saeimu, ko paši ir ievēlējuši, apsaukā par zagļiem tos, kuri godīgā veidā ar centību un neatlaidību ir kļuvuši par veiksmīgiem cilvēkiem.

Visu nosaka domāšana. «Ko sēsi, to pļausi » — vēsta tautas paruna. Labas domas piesaista labus darbus. Ir taču patīkami tikties ar optimistiskiem, dzīvespriecīgiem cilvēkiem. Viņi par dzīves nedienām tikai pasmejas ar dzirkstošu humoru, prot uzmundrināt neizlēmīgos, nedrošos, neuzņēmīgos. Ar tādiem ļaudīm vienmēr prieks tikties. Viņiem var uzticēties, viņi nepievils. Tieši tādi cilvēki ir nepieciešami tīkla mārketingā.

Esmu 2. grupas redzes invalīds. Jau 10 gadus lietoju dažādus produktus, ko iegādājos tikai mārketinga kompānijās. Dažās esmu iestājies kā produktu lietotājs, bet vienā reģistrējies pirms pusgada kā biznesa partneris. Esmu apguvis visu nepieciešamo, lai varētu apmācīt savus jaunos partnerus, un palīdzu viņiem sekmīgi attīstīt biznesu. Es priecājos par katru sava partnera panākumu. Viņu panākumi ir arī mani panākumi. Faktiski man algu maksā par to, ka uzlaboju savu veselību un par to pastāstu citiem.

Katru nedēļu es piedalos labi organizētās apmācībās, tad vēl ikmēneša semināros un lielajos pasākumos, kur tiek uzaicināti visi ieinteresētie. Mani atbalsta ģimene. Tas ir mūsu ceļš uz fi nansiālu neatkarību. Ar katru mēnesi mani ienākumi palielinās bez visām privātuzņēmēja problēmām, arī nodokļu nomaksa ir sakārtota.

Gribu iedrošināt invalīdus izmantot krīzes laika iespējas — vispirms izzināt, izvērtēt jauno noformējumu un tad pieņemt lēmumus. «Cilvēki cīnās ar finansiālām grūtībām, galvenokārt, tāpēc, ka skolā par naudu nav neko uzzinājuši. Viņi gan iemācās pelnīt naudu strādājot, bet neprot tai likt strādāt savā labā.» Šos vārdus ir teicis grāmatas «Bagātais tētis, nabagais tētis» autors Roberts T. Kijosaki.

Ik nedēļu es tiekos ar saviem radioklausītājiem. Esmu radio «Merkurs» CAM 1485 KHz (vai www.radiomerkurs.lv) raidījumu «Dzidravots» un «Gaita» veidotājs, tāpēc manu tālruni klausītāji zina no galvas: 26385588 vai 67527019. Esmu gatavs palīdzēt visiem, kuri patiešām vēlas izmainīt savu dzīvi un kaut vecumdienās piepildīt savus bērnības sapņus.