Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ko varam, to darām

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 1 - 2011

Nodaļa — Atskats uz aizvadīto gadu


Ko varam, to darām…
Lilija Spale
Rēzeknes TO

Ziema — sniega kupenās, apsnigušajos kokos un krūmos, necaurbraucamajos ceļos, takās, sniega ejās… Skaists ir šis gadalaiks! Pasakains, pārsteigumiem pilns no novembra līdz pat martam. Ziema ar saviem untumiem liek sevi manīt. Daba un cilvēki mēģina saprasties. Parasti Jaunam gadam sākoties, cilvēki viens otram novēl laimi, prieku, veselību. Šis laiks ir arī satikšanās laiks ar tuviem, mīļiem cilvēkiem, radiem, draugiem.

Lai satiktos, lai teiktu laba vēlējumus mēs, LNB Rēzeknes TO biedri, tikāmies kopīgā sarīkojumā pie eglītes. Pasākumu ievadīja Rēzeknes TO valdes priekšsēdētāja Lansbergas kundze. Savā uzrunā viņa atskatījās uz mūsu veikumu aizvadītajā gadā, deva iedvesmu labiem darbiem, jaunām idejām 2011. g. Lieliski būt kopā ikdienā un svētku reizē, lai dalītos problēmās, lai balstītu viens otru, lai sevi izteiktu un pilnveidotu.

Jaukus, mīļus vārdus teica LNerB Rēzeknes filiālbibliotēkas vadītāja Ināra Zeltiņa, atskatoties uz paveikto Tīģera gadā un darbības perspektīvām nākošajam 2011. g. Viņa pateicās trīs visaktīvākajiem bibliotēkas lasītājiem, kuri ne tikai paši daudz lasījuši, bet arī iesaistījuši jaunus lasītājus, kā arī pasniedza pateicības rakstus dzejas kompozīcijas «Kā balta sniegpārsla lai laižas miers» dalībniekiem — iesniegto dzejoļu autoriem. Bibliotēkas veidotā dzejas kompozīcija izskanēja pašu autoru sniegumā.

Svētku pasākuma priekšnesumus ievadīja «Klusa nakts, svēta nakts». Dziesmas, dzeja, krievu romances mijās ar raitiem deju soļiem. Ieradās Salavecis un Sniegbaltīte — tas bija patīkams pārsteigums, neizpalika pantiņu, dzejoļu deklamācija, Salaveča saldumi, kopīgas rotaļas, dejas.

Neticas, ka mēs cilvēki ar īpašām vajadzībām! Mēs taču cilvēki ar visām cilvēkam raksturīgām emocijām, temperamentu, savu dzīves pieredzi un darba prasmi, ar optimismu dzīvē.

Dažos vārdos par aizvadīto gadu. Darbojāmies un turpināsim darbu LNB projektā «Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā», kuru atbalsta Eiropas Sociālais fonds un Labklājības ministrija. Mums ir iespēja darboties 11 dažādās aktivitātēs. Pieredzes apmaiņā bijām Ziemeļigaunijas Neredzīgo biedrībā, Liepājas NB, Rīgas pilsētas TO, bet paši uzņēmām ciemiņus no Liepājas, Jelgavas un Balviem. Šādas jaukas tikšanās mūs vieno, stiprina, liek būt aktīviem, gūstot patiesu gandarījumu.

Mēs, Rēzeknes TO biedri esam pateicīgi valdes priekšsēdētājai Valentīnai Lansbergai, ES projekta koordinatoram Gunāram Dzin dzukam, koordinatora asistentei, filiālbibliotēkas vadītājai I. Zeltiņai un aktivitāšu vadītājiem par rūpēm, par labsirdību, par jaunām idejām un par to, lai mēs justos labi.

Katrs gads sniedz jaunas iespējas ko darīt, ko veikt, kurp doties, ar ko satikties. Mēs bieži ieskatāmies pagātnē, bet tur neko nevaram mainīt, tad mainīsim tagadni un nākotni. Lai piepildās visi labie vēlējumi, pašu vēlmes un cerības, lai visiem stipra un noturīga veselība, lai izdodas viss, ko varam paveikt.