Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā pieejamās audiogrāmatas 2011 — III

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 10 - 2011

Nodaļa — Pieejamās audiogrāmatas

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā pieejamās audiogrāmatas 2011 — III
Sastādija Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas
bibliogrāfe Zane Rižija

Visas audiogrāmatas pieejamas cd_mp3 formātā

AFGĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Hoseini H., TŪKSTOŠ SAUļU MIRDZUMS.
Lasa A. Zariņa, skan. ilgums 15 h 39 min.
Marjamai ir tikai 15 gadu, kad viņu apprecina ar Rašīdu un aizsūta viņam līdzi uz Kabulu. Gandrīz divus gadu desmitus vēlāk izveidojās Marjamas un vietējās meitenes Leilas draudzība, saistot viņas ar tik ciešām saitēm kā māti ar meitu. Kad varu pārņem talibi, dzīve kļūst par izmisīgu cīņu ar badu, nežēlību un bailēm. Taču mīlestība spēj pamudināt cilvēkus uz pavisam negaidītu rīcību un panākt, ka viņi pārvar visus šķēršļus ar pārsteidzošu varonību.

AMERIKĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Gordons N., ŠAMANIS.
Lasa A. Jākobsone, skan. ilgums 26 h 41 min.
Dziednieka turpinājums.
Robs Dž. Kouls, senas ārstu dzimtas pēcnācējs, 19. gs. no Īrijas ierodas Amerikā. Viļoties Bostonas korumpētajā medicīnas vidē, Robs dodas uz Rietumiem un pēc ilgākiem klejojumiem nonāk Ilinoisas pavalstī. Sastapšanās ar indiāņiem Robam paver jaunu pasauli, savukārt dziedniece-šamane Makvaikva drīz vien kļūst par neatsveramu palīgu apkārtnes cilvēku ārstēšanā. Laulībā ar Sāru, bijušo pacienti, Robam piedzimst dēls, kurš jau agrā bērnībā zaudē dzirdi. Sievas greizsirdība un dēla slimības traģiskās sekas tomēr nespēj salauzt Robu. Turklāt jau agri atklājās Roba Dž. Koula jaunākā īpašās dziednieka spējas. Negaidīti Koulu ģimene tiek ierauta Amerikas pilsoņu kara mutulī...

Grūena S., ŪDENS ZILOŅIEM.
Lasa I. Martinsone, skan. ilgums 12 h 46 min.
Amerika, 1931. g., Lielās depresijas laiks. Veterinārmedicīnas students Jakobs Jankovskis, kura dzīve šķiet neglābjami izpostīta, bezcerīgā situācijā atrod darbu ceļojošā cirkā. Tas ir visai pieticīgs cirks, kuram nav pat sava ziloņa, toties ir apburoša jātniece. Taču Marlēna ir precējusies ar ārprātīgu dzīvnieku dresētāju... Tad trupai pievienojas zilone Rozija — tiesa, gaužām liela savādniece. Nevienam neizdodas ar viņu saprasties, līdz Jakobs uzmin viņas noslēpumu. Viss šķiet pavēršamies uz labo pusi, taču traģēdijas sēkla jau ir iesēta...

Kalogridisa Dž., UGUNĪGĀ GRĀFIENE.
Lasa O. Vītoliņa, skan. ilgums 17 h 31 min.
Katerīnai Sforcai, izcilai sava laika skaistulei, kuru gleznojis pats Botičelli, tiek dota iespēja valdīt vīriešu pasaulē. Liktenim labpaticies dāvāt Katerīnai Deu — meiteni bez dižciltīgiem radurakstiem, toties apveltītu ar spēju likt Taro kārtis un redzēt nākotni zvaigznēs. Pēc kāda īpaši svarīga notikuma Katerīna pieņem Deu kā savu talismanu. Katerīnas asais prāts apvienojumā ar ugunīgu temperamentu palīdz izcīnīt patiesi lielas uzvaras un nodrošina viņai stabilu vietu vēstures annālēs. Kaislīgs, mistikas caurausts romāns, uz kādu spējīga vienīgi Džina Kalogridisa, viena no izcilākajām zvaigznēm vēsturisko romānu autoru galerijā.

ANGĻU DAIĻLITERATŪRA
Lesinga D., BENS PASAULĒ.
Lasa D. Kāgane-Kovaļova, skan. ilgums 6 h 19 min.
Bens Lovets neprot iederēties nekur. Visiem, kurus viņš satiek, Bens šķiet lempīgs: pārāk liels, pārāk stiprs, ar mūsdienu cilvēkiem neraksturīgu ķermeņa veidolu. Viņš mulsina un biedē. Tikai retumis Bens satiek cilvēkus, kas ir laipni un saprot viņa grūtības un to, cik ļoti Bens cenšās iekļauties apkārtējā sabiedrībā. Tad Bens Lovets viens pats dodas plašajā pasaulē, un lasītājs gūst saistošu stāstu, kā šī pasaule uzņem Benu un kā viņam tajā veicās.

Lesinga D., PIEKTAIS BĒRNS.
Lasa D. Kāgane-Kovaļova., skan. ilgums 5 h 21 min.
Četri bērni, skaista veca māja, radinieku un draugu mīlestība, Herietas un Deivida Lovetu dzīve ir kā slavinošs apliecinājums senām un tradicionālām ģimeniskām vērtībām. Tomēr Bena, piektā bērna, piedzimšana pārklāj tādu kā ēnu plīvuru šai maigajai idillei. Cenšoties aprūpēt jaundzimušo Benu un apslāpēt biedējošās un neizprotamās sajūtas, kas viņā mostas, Herieta vairs nesaprot, kas patiesībā ir jaundzimušais bērns.

STUDIJĀ RESTAURĒTĀS AUDIOGRĀMATAS

Kaudzīte R., Kaudzīte M., MĒRNIEKU LAIKI
Lasa J. Ābols, skan. ilgums 21 h 42 min.