Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Gandrīz 7000 cilvēku varēs saņemt tehniskos palīglīdzekļus

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 12 - 2011

Nodaļa — Aktuāla informācija


Gandrīz 7000 cilvēku varēs saņemt tehniskos palīglīdzekļus
www.la.gov.lv

Valdība vienojās par papildu 706 710 latu finansējuma piešķiršanu, lai vidēji 6962 cilvēkiem šogad nodrošinātu iespēju saņemt tehniskos palīglīdzekļus.

To paredz valdībā apstiprinātais Labklājības ministrijas (LM) sagatavotais rīkojums Par papildus fi nansējuma piešķiršanu ārkārtas situācijas valsts nodrošināto tehnisko palīglīdzekļu jomā novēršanai.

Ņemot vērā iepriekšminēto noteikts, ka: — vidēji 2289 tehniskos palīglīdzekļus nodrošinās VSIA NRC «Vaivari»;

— vidēji 2997 surdotehniskos palīglīdzekļus nodrošinās Latvijas Nedzirdīgo savienība;

— vidēji 1676 tifl otehniskos palīglīdzekļus nodrošinās Latvijas Neredzīgo biedrība.

Lai to nodrošinātu, pārdalīs finansējumu no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas «Valsts parāda vadība» uz LM budžeta apakšprogrammu «Sociālās rehabilitācijas valsts programmas» pasākumam «Tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšana».

Savukārt jautājums par papildu finansējumu tehnisko palīglīdzekļu pieejamības nodrošināšanai 2012. g. un turpmākajos gados izskatāms kārtējā gada valsts budžeta sagatavošanas un izskatīšanas procesā.

Pēc LM rīcībā esošās informācijas uz 2011. g. 1. septembri rindā tehnisko palīglīdzekļu saņemšanai gaidīja 10 909 cilvēki (uz 2010.1.09. — 9917 cilvēki), t. sk. 1311 cilvēki (12% no kopējā rindā gaidošo cilvēku skaita), kuriem bija tiesības uz tehnisko palīglīdzekļu saņemšanu steidzamības kārtā (cilvēki ar pirmreizējiem funkcionāliem traucējumiem (pēc operācijām, avārijām, hroniskām saslimšanām u. c.) un bērni).