Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Atvērts cilvēku ar invaliditāti daiļamatniecības Salons

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 3 - 2011

Atvērts cilvēku ar invaliditāti daiļamatniecības Salons
www.apollo.lv

2011. g. 4. martā Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā (veikals atrodas Sakņu paviljonā blakus izejai uz tirgus laukuma pusi) tika atklāts cilvēku ar invaliditāti radīto izstrādājumu veikals «Saulgrieze».

Latviešu Sieviešu invalīdu asociācijas «Aspazija» vadītāja Ilze Laine ar gandarījumu uzsvēra: «Tas ir se nlolots sapnis, un nu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām — daiļamatniekiem sapnis piepildījies — savs veikaliņš Rīgas centrā. Neesam vairs pasīvi atbalsta lūdzēji, bet gan skaistuma radītāji un devēji».

Rīgas Centrāltirgus piešķīris 9 m2 lielu telpu, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām varētu realizēt savus daiļamatniecības izstrādājumus. Veikala darba laiks katru dienu no 10—18. Biedrību pārstāvji — personas ar invaliditāti palīdzēja veikala iekārtošanā, ikdienas darbā paši sekos līdzi kārtībai veikalā, pārdos izstrādājumus un informēs par darbu autoriem. Pircēji varēs iegādāties dažādus rokdarbus: adījumus, tamborējumus, rotaslietas, pinumus, daudzveidīgus darinājumus un meistarojumus. Veikalā būs nopērkami darbi no biedrībām «Rīgas pilsētas «Rūpju bērns»», «Latvijas Samariešu apvienība», «Atbalsta grupa personām ar garīgās veselības traucējumiem un to piederīgajiem «Gaismas stars»», «Latvijas Neredzīgo biedrība», «Latvijas Sieviešu invalīdu asociācija «Aspazija»», Latvijas Nedzirdīgo savienības, organizācijas cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem «Saule», kā arī citām Rīgas biedrībām, kurās darbojas cilvēki ar īpašām vajadzībām.