Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB pieejamās audiogrāmatas 2011 — I

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 5 - 2011

Nodaļa — Jaunākās grāmatas


LNerB pieejamās audiogrāmatas 2011 — I
Zane Rižija,
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

Visas grāmatas ieskaņotas CD_mp3 formātā

AMERIKĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Gilberta E., ĒD, LŪDZIES, MĪLI, lasa S. Kokorēviča, skan. ilg. 16 h 29 min. Skaists un filozofisks stāsts par dzīvi, mīlestību un cilvēka alkām pēc laimes. Ir nakts, un Elizabete šņukst vannasistabā uz grīdas. Viņai ir 31 gads, māja un vīrs, un viņi mēģina ieņemt bērnu, bet... neko no tā visa Elizabete negrib. Viņa saprot, ka ir pienācis laiks pilnībā mainīt savu dzīvi, lai atrastu trīs lietas, kuras pietrūkst visvairāk: prieku, garīgumu un dvēseles līdzsvaru. Elizabete dodas uz Romu un iemācās itāliešu valodu, viņa ceļo uz Indiju un Indonēziju un pamazām kļūst laimīga...

 

Meiere S., RĪTAUSMA, Krēslas sērijas 4. grāmata, lasa G. Bite, I. Auziņš, skan. ilg. 22 h 24 min. Rītausma ir turpinājums stāstam par Edvarda un Bellas mīlestību, tas ir galvu reibinošs ceļojums abu mīlētāju pasaulē, kur iespējams ir teju itin viss. Lasītāji šajā grāmatā radīs atbildes uz daudziem jautājumiem, kuri virmojuši jau kopš pirmās «Krēslas» sērijas grāmatas izlasīšanas: kuru Bella izvēlēsies — Edvardu vai Džeikobu? vai Edvards un Bella apprecēsies? vai Bella kļūs par vampīru? Vai meitene spēs pielāgoties jaunajai dzīvei? Tik daudz jautājumu, un šajā grāmatā jūs radīsiet atbildes uz tiem visiem. Rītausma ir pārsteidzošs, krāšņs un visaptverošs vēstījums, kas noslēgs, iespējams, šobrīd pasaulē populārāko mīlētāju — Edvarda un Bellas — cīņu par mīlestību, izdzīvošanu un nākotni.

Ouela Dž. M., MAMUTU MEDNIEKI. ZEMES BĒRNI, 3. grāmata, lasa I. Berga, skan. ilg. 36 h 59 min. Jaunā, skaistā Eila kopā ar Jondalaru, zirdziņu Vīniju un mazo kumeliņu ieklīst Mamutu cilts mednieku teritorijā. Viņai jāapgūst šo ļaužu atšķirīgās tradīcijas un valoda. Eila tos pārsteidz ar izcilajām mednieces un dziednieces iemaņām, kā arī ar īpatnu uguns iegūšanas tehniku, tāpēc tiek pieņemta Mamutu cilts Lauvas apmetnē. Un drīz vien jāizlemj, vai palikt kopā ar Raneku un Mamutu cilti vai doties līdzi Jondalaram garā ceļojumā un nezināmā nākotnē.

ANGĻU DAIĻLITERATŪRA
Bredforda-Teilora B., PĀRKĀPJOT NOTEI KUMUS, lasa I. Martinsone, skan. ilg. 19 h 33 min. Aizraujošs stāsts par drosmi, atriebību, mīlestību un kaisli, nodevību un uzvaru.

Montefjore S., ZAUDĒTĀS MĪLESTĪBAS JŪRA, lasa A. Jākobsone, cd_mp3, skan. ilg. 13 h 53 min. Aristokrātu ģimene, kas ir svētīta ar bagātību un iespējām, svin muižas īpašnieka Ārčija Montagjū apaļu jubileju. Nākamajā rītā viņa brālis Roberts Montagjū dodas jūrā un vairs neatgriežas... Notikusī traģēdija salauž Roberta meitas Selestrijas jauno sirdi... Ar sava vectēva, ekstravaganta amerikāņu bagātnieka, svētību Selestrija dodas uz Itāliju, lai atrisinātu savādo mīklu.

NORVĒĢU DAIĻLITERATŪRA
Petersons P., PROM ĀRĀ ZIRGUS ZAGT, lasa D. Kāgane-Kovaļova, skan. ilg. 8. h 14 min. Šis ir romāns, kas apbur, savaldzina un sāpina. Pēc izlasīšanas dvēselē paliek smeldze un sajūsma — milzīgs prieks par rakstnieka talantu, spēju dziļi, pat meditatīvi runāt par dzīvi. Romāna centrā ir pusaugu zēns un viņa tapšana par vīru. Stāsts ir par dzīves pieredzi, kas gūstama vien katram pašam, piedzīvojot gan kaislīgu mīlestību un prieku, gan draudzību un nodevību.

SPĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Falkoness I., JŪRAS KATEDRĀLE, lasa E. Kļaviņa, skan. ilg. 24 h 10 min. Pagātnes nav. Nav nekā, ko vajadzētu piedot. Mēs sākam dzīvot šodien. Skaties, viņa teica, pakāpdamās sāņus un saņemdama viņu aiz rokas. — Tā ir jūra. Jūra neko nezina par pagātni. Tā ir te. Un nekad mums neprasīs paskaidrojumus. Zvaigznes un mēness ir tepat un joprojām lej pār mums savu gaismu. Zvaigznēm nav nekādas daļas par to, kas būtu varējis būt citādi. Tās ir kopā ar mums un ir laimīgas. Redzi, kā tās spīd? Redzi, kā mirgo? Vai tad tās tā spīdētu, ja raizētos par pagātni? Vai tad nesaceltos vētra, ja Dievs gribētu mūs sodīt? Mēs te esam divi vien, tu un es, bez pagātnes, bez atmiņām, bez vainas, un nav nekā, kas varētu nostāties starp mums… mīļais…

Ruiss S. K., VĒJA ĒNA, lasa D. Kāgane-Kovaļova, skan. ilg. 18 h 23 min. Traģisks mīlas stāsts, kura atbalss izskan cauri laikam. Ar lielisku stāstnieka talantu apveltītais autors vij sižeta pavedienus un mīklas, vēstot mums neaizmirstamu stāstu par sirds noslēpumiem un grāmatu burvību. Intriga saglabājas līdz pēdējai lappusei.

VĀCU DAIĻLITERATŪRA
Bells H., EŅĢELIS KLUSĒJA, lasa D. Kāgane-Kovaļova, skan. ilg. 5 h 38 min. Pa kādas vācu lielpilsētas drupām lēni slāj dezertējis kareivis. Viņš ir atgriezies dzimtajā pilsētā un meklē maizi, pajumti, kādu pazīstamu seju. Šis vīrs sastopas gan ar cilvēcīgu palīdzību, gan nežēlīgu savtību, kas slēpta aiz kristīgās morāles maskas. Tomēr šiem klejojumiem cauri vijas stāsts par mīlestību — tik tīru un trauslu, tik skaistu un neaptraipītu, uz kādu bija spējīga tikai paaudze, kas pārnāca no kara, zaudējusi gan dzimteni, gan jēgu dzīvot.

Studijā restaurētās audiogrāmatas
LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA
Janovskis G., UZ NEATGRIEŠANOS, lasa J. Ābols, skan. ilg. 9 h 6 min. Parādīts mūsu literatūrā vēl neaplūkots laikmets — baltvācu izceļošana 1939. g. Tieši šis straujo maiņu laiks ir cēlonis personāža konfl iktiem, kam savukārt atkal strāvo cauri vides, laikmeta un dabas sīkākas izpausmes: bula laiks, rudens, ziema.

Kārkliņš J., LATVIEŠU PŪCESSPIEĢELIS, lasa A. Bogdanovičs, skan. ilg. 49 h 14 min. Smieklīgā leģenda par tautas ākstu Tilu Pūcesspieģeli ir kā recepte, kā pretoties dzīves grūtībām, cinismam un postam. Tas ir stāsts par tautu un tautas sapni par varoni. Tas ir arī sapnis par brīvu cilvēku.

KRIEVU DAIĻLITERATŪRA
Suvorovs V., AKVĀRIJS, lasa A. Bogdanovičs, skan. ilg. 15 h. Spilgti un lakoniski autors stāsta par to, kā nokļuvis Galvenajā izlūkošanas pārvaldē, par padomju izlūku skolas apmācības sistēmu un savu darbību ārzemēs. V. Suvorovs patiesi pārliecinoši atklāj izlūku savstarpējo attiecību psiholoģiju (piem., nepārtrauktu kolēģu izsekošanu) slepenā dienesta sistēmā, kur galvenais virzītājspēks ir tieksme par katru cenu virzīties augšup pa karjeras kāpnēm un izdzīvot.

NORVĒĢU DAIĻLITERATŪRA
Gulbransens T., UN MŪŽA MEŽI ŠALC, lasa V. Birģelis, skan. ilg. 30 h 18 min. Naudas radītā brīvība un verdziskā padevība tai, tēva lepnums un egoisms, varas apziņa un žēlsirdība, senču senčos kveldētās atriebības alkas un piedotspēja, sievietes saltais lepnums un dedzinošā mīlestība — viss, kas mīt cilvēkā un ar ko tam nākas cīnīties, atklājas norvēģu rakstnieka Trigves Gulbransena spēcīgajā, dziļu zemstrāvu bagātajā romānā.

SOMU DAIĻLITERATŪRA
Salminene S., KATRĪNA, lasa Dz. Liepiņa, skan. ilg. 14 h 50 min. Attēlota salinieku dzīve Olandē 19. gadsimta beigās, kad skaudrā dzīve liek daudziem zviedriem doties trimdā. Ar pirmatnīgu spēku izskan Katrīnas un Juhana mīlestība, kura mirst vienīgi reizē ar viņiem pašiem.