Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vasaras nometnē «Tilts uz veiksmi» jaunieši ar redzes traucējumiem apgūst jaunas zināšanas un pieredzi

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2011 / Nr. 8 - 2011

Nodaļa — Notikums


Vasaras nometnē «Tilts uz veiksmi» jaunieši ar redzes traucējumiem apgūst jaunas zināšanas un pieredzi
www.lm.gov.lv

Lai izvēlētos piemērotāko profesiju un veiksmīgi iekļautos darba tirgū, no 2011. g. 15. Augusta līdz 19. augustam ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu 30 jaunieši ar redzes traucējumiem piedalījās izglītojošā vasaras nometnē.

Nometnes laikā ar dažādu aktivitāšu starpniecību jauniešiem veicināja izpratni par piemērotas profesijas izvēles svarīgumu, kā arī sniedza zināšanas par pareizu dokumentu, tai skaitā, CV un motivācijas vēstules, noformēšanu. Tāpat jauniešiem dažādu pasākumu laikā bija jāsadarbojas komandās un jāapgūst iemaņas pieņemt pareizāko lēmumu neierastā situācijā. Vienlaikus nometnes dalībnieki apguva arī dažādu profesiju praktiskas iemaņas.

«Ikvienam jaunietim būtiski izvēlēties piemērotāko profesiju, lai veiksmīgi veidotu karjeru. Tomēr bieži vien jauni cilvēki nav pārliecināti par to, kādu profesiju izvēlēties. Turklāt cilvēkiem ar redzes traucējumiem īpaši svarīgi ir apzināties ne tikai to, ko viņi vēlas, bet arī to, kādā nozarē vai jomā viņi var būt konkurētspējīgi kā speciālisti.

Tāpēc šāda veida nometne, kas jauniešiem ar redzes traucējumiem palīdz apzināties savas spējas un izvēlēties vispiemērotāko profesiju, ir ļoti nozīmīga un nepieciešama. Nometnes laikā tika veidota atbilstoša vide, norisinājās teorētiskas un praktiskas nodarbības, semināri, kā arī dažādas citas aktivitātes, kas ļāva jauniešiem apzināties sevi kā potenciālos darbiniekus,» norādīja labklājības ministre Ilona Jurševska.

Nometnes aktivitāšu nodrošināšanai tika piesaistīti kvalifi cēti speciālisti, karjeras konsultanti, dažādu profesiju pārstāvji, kuri ar savu darba pieredzi un zināšanām palīdzēja jauniešiem apzināties savas spējas.

Savukārt paralēli izglītojošām aktivitātēm jaunieši piedalījās arī dažādos atpūtas pasākumos — spēlēs, sporta aktivitātēs, viktorīnās u. c. Nometne norisinājās Priekuļu novadā, Liepas pagastā.