Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Facebook varēs izteikties arī pēc nāves

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 1 - 2012

Facebook varēs izteikties arī pēc nāves
www.tvnet.lv

Īpaša aplikācija Facebook lietotājiem ļaus izteikties arī pēc nāves. Tas būs mirušā sociālā tīkla lietotāja pēdējais ieraksts un vēstījums palicējiem.

Aplikācija, kas nodēvēta par If I Die (Ja es nomirstu), ļauj uzrakstīt teksta vēstījumu vai nofilmēt video, kurš tiktu publicēts tikai pēc nāves, vēsta Orange.co.uk.

Izraēliešu kompānija «Willok», kas izstrādājusi If I Die, aplikācijas raksturojumā min, ka to var izmantot, lai atvadītos no tuviniekiem, draugiem un paziņām, lai atklātu kādu senu noslēpumu vai izteiktu pēdējo apvainojumu kādam netīkamam cilvēkam.

Aplikācijas lietotājam ir jāizvēlas trīs uzticības personas no Facebook draugu loka, kuriem pēcāk būs jāapstiprina, ka konkrētais cilvēks tiešām ir miris.

Pēcnāves vēstījumi visi var tikt publicēti vienlaicīgi uz lietotāja jaunumu sienas vai arī iepriekš norādītā laikā viens pēc otra. Kompānija norāda, ka neviens, pat ne kompānijas darbinieki nezina vēstījumu saturu pirms nāves iestāšanās fakta apstiprināšanas un kamēr tie nav publiskoti.