Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Cēsu audzināšanas iestādes jaunieši palīdz veidot taktilās grāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 11 - 2012

Cēsu audzināšanas iestādes jaunieši palīdz veidot taktilās grāmatas
Gunta Bite, LNerB Braila raksta nodaļas vadītāja

Pienācis laiks realizēt jau sen izloloto ideju par resocializēšanas pasākumu, iesaistot jauniešus, kas ikdienu pavada Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Tajā ietilpst divas galvenās sadaļas:

1. seminārs par "Pasauli, kuru mēs neredzam" — informācija par pasaules atšķirīgo redzējumu, Braila rakstu un taktilajām (taustājamām) grāmatām redzes invalīdiem.

2. radošā darbnīca "Padarīsim pasauli redzamu" — jaunieši darbosies ar kartonu, filcu, audumu, diegiem un adatām, kā rezultātā izveidos 3D saliekamus priekšmetus un iesāks darbu pie bērnu taktilās spēļu grāmatas.

Dzīve ir pilna ar labiem un sliktiem pārsteigumiem. Ja kādam dzīvē ir gadījies paklupt, vai viņam būtu jāpaliek pie zemes visu savu atlikušo mūžu? Nē! Tāpēc Latvijas Neredzīgo bibliotēka pasniegs roku tiem, kuri paši pasniegsies pretī aicinājumam — izdari labu darbu kādam, kam tas vajadzīgs! Šoreiz palīdzība vajadzīga redzes invalīdiem.

Lai to varētu realizēt, 19. novembrī Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Braila raksta nodaļas vadītāja Gunta Bite devās pie Cēsu jauniešiem, lai kopīgi paveiktu labas lietas.

Ieguvēji būs abas puses, tikai žēl, ka konfektes jauniešiem gāja secen (aizliedz ienest noteikumi).
Lasiet nākamā „Rosmes“ numurā stāstu par to, kā tad jaunieši grieza, šuva un par ko pļāpāja, labus darbus darīdami!