Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Par projekta ,,Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā” norisi

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 11 - 2012

Par projekta ,,Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā” norisi

Jūlija Bažko, projekta koordinatora asistente

Viens no projekta „Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā” rādītājiem, kurš jāsasniedz, beidzoties projektam 2013. gada 31. augustā, ir 1002 personu iesaiste tajā. Jāsecina, ka cilvēku interese par dalību projektā ir tik liela, ka šā gada 1.novembrī projektā jau iesaistījušies 1020 klienti, līdz ar to rezultatīvais rādītājs šobrīd ir sasniegts.

Projekta ietvaros studentu grupa veiksmīgi turpina uzsāktās mācības Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžā. Cilvēki ar redzes traucējumiem sekmīgu studiju rezultātā iegūs profesionālo kvalifikāciju — masieris.

2012. gada 5. oktobrī projekta mērķa grupas dalībniecei Ludmilai Koroļkovai Ventspilī tika nodots suns-pavadonis. Projekta ietvaros suņus-pavadoņus sagatavo biedrība „Saules suns”, līdz 2013. gada 31. augustam nodrošinot konsultēšanas un atbalsta sniegšanu redzes invalīdam, kas saņēmis lietošanā suni-pavadoni. Aktivitātes īstenošanas ietvaros tiek nodrošināta arī suņu barošana un veterinārie pakalpojumi. Atgādinām, ka ar pirmo sagatavoto suni-pavadoni Zani jau kādu laiku strādā Cēsu TO mērķgrupas dalībniece Beāte Bringule, savukārt, trešais suns-pavadonis darbu uzsāks 2013. gadā Rēzeknē.

Lai sekmētu kvalitatīvu, mūsdienīgu sociālās rehabilitācijas un motivācijas programmu izstrādi un ieviešanu, kā arī nodrošinātu nepieciešamo atbilstošu tehnisko palīglīdzekļu izvēli, gūtu pieredzi par redzes invalīdiem piedāvātajiem pakalpojumiem citās Eiropas Savienības valstīs un to izmantošanu, 2012.gada decembrī plānots pieredzes apmaiņas brauciens uz Zviedrijas Neredzīgo asociāciju un Somijas Neredzīgo federāciju, kurā piedalīsies projekta vietējie koordinatori.