Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Obligātās sociālās iemaksas nav jāveic par priekšlaicīgo un vecuma pensiju saņēmējiem

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 3 - 2012

Obligātās sociālās iemaksas nav jāveic par priekšlaicīgo un vecuma pensiju saņēmējiem

Precizēts cilvēku loks, par kuriem no 2012. g. 1. janvāra nav jāveic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas no valsts speciālajiem budžetiem, informē Labklājības ministrija (LM).

Turpmāk par nestrādājošiem invalīdiem iemaksas pensiju apdrošināšanai veiks līdz brīdim, kamēr viņiem piešķirs vecuma pensiju, t. sk. priekšlaicīgi. Savukārt, invaliditātes apdrošināšanai neveiks iemaksas par strādājošiem cilvēkiem (t. sk. pašnodarbinātajiem), kuri saņem maternitātes, paternitātes un vecāku pabalstu, ja viņiem piešķirta valsts vecuma pensija, tostarp priekšlaicīgi.

Obligātās iemaksas bezdarba apdrošināšanai neveiks par tiem slimības, maternitātes un paternitātes pabalstu saņēmējiem, kuriem ir piešķirta valsts vecuma pensija priekšlaicīgi.

Iepriekšminēto paredz otrdien, 13. martā, valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta «Noteikumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem.»

2012. g. janvārī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras uzskaitē kopā bija 23 600 priekšlaicīgo vecuma pensiju saņēmēji, no tiem 1262 cilvēki ar noteiktu invaliditāti, t. sk. 1182 nestrādājoši cilvēki.