Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Projekts «Darba iespējas un pieredze cilvēkiem ar invaliditāti»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 5 - 2012

Projekts «Darba iespējas un pieredze cilvēkiem ar invaliditāti»
Liepājas Neredzīgo biedrība

No 2012. gada 2. aprīļa Liepājas neredzīgo biedrība kopā ar partneriem realizē Eiropas Savienības struktūrfondu 3. mērķa «Eiropas teritoriālā sadarbība» programmas projektu Latvijas-Lietuvas pārrobežas programmā 2007.—2013. gadam «Darba iespējas un pieredze cilvēkiem ar invaliditāti» (I Can Work), projekta līguma Nr. LLIV-219. Projekta vadošais partneris ir organizācija «Union of disabled social enterprises» (NSIS) no Klaipēdas (Lietuva), pārējie projekta partneri — Liepājas Neredzīgo biedrība, biedrība «Apmācību projekti» un Cīravas arodvidusskola no Latvijas, kā arī Šauļu darba tirgus apmācību centrs (Lietuva).

Projekta īstenošanas laiks ir no š. g. 2. aprīļa līdz 2013. gada 2. oktobrim. Projekta mērķa grupa ir Latvijas nevalstiskās organizācijas, profesionālās izglītības iestādes, darba devēji, cilvēki ar invaliditāti, valsts institūcijas un to pārstāvji Latvijā un Lietuvā.

Projekta mērķis ir popularizēt cilvēku ar invaliditāti darba iespējas un darba pieredzi, lai veicinātu viņu integrēšanos darba tirgū un palielinātu nodarbināto cilvēku ar invaliditāti skaitu Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionā. Projekta aktivitātes veicinās ciešāku sadarbību starp profesionālās izglītības iestādēm, darba devējiem un nevalstiskajām organizācijām, kā arī uzlabos sadarbības iespējas starp dažādu organizāciju pārstāvjiem Lietuvā un Latvijā.

Projekta aktivitāšu ietvaros paredzēts iepazīt Lietuvas pieredzi sociālo uzņēmumu darbības jomā, apkopot un analizēt Latvijas, Lietuvas un desmit citu Eiropas Savienības valstu sociālo uzņēmumu darbību regulējošo likumdošanas bāzi un cilvēku ar invaliditāti integrāciju darba tirgū, organizēt tikšanos un seminārus uzņēmējiem un profesionālās izglītības iestādēm, kuros skaidros cilvēku ar invaliditāti darba iespējas un priekšnoteikumus, lai sekmētu uzņēmēju sabiedrisko atbildību, kā arī popularizētu sociālās uzņēmējdarbības ideju.

Tiks organizēta 3 dienu nometne, kurā tiksies cilvēki ar invaliditāti no Latvijas un Lietuvas, kā arī sociāli atbildīgi uzņēmēji, lai dalītos ar savu pieredzi. Papildus pieredzi projekta darbinieki par sociālās uzņēmējdarbības labās prakses piemēriem gūs pieredzes apmaiņas braucienos uz Norvēģiju un Īriju.

Projekta noslēgumā tiks uzņemta filma par cilvēku ar invaliditāti darba pieredzi un iespējām «Es varu strādāt», izveidotā īsā filmiņa ar sociālo reklāmu, kuru paredzēts ievietot dažādu nevalstisku organizāciju mājaslapās, kā arī izdots apkopojums par Eiropas Savienības valstīs esošo likumdošanas bāzi sociālo uzņēmumu jomā un cilvēku ar invaliditāti integrāciju darba tirgū.