Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ieguldījums tavā nākotnē

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 6 - 2012

Nodaļa — Projekti


Ieguldījums tavā nākotnē

Liepājas Neredzīgo biedrībā š. g. 31. maijā noslēdzās Eiropas Sociālā fonda projekts «Liepājas Neredzīgo biedrības personāla kvalitatīvās izaugsmes veicināšana» Nr.1DP/1.5.2.2.2./11/APIA/SIF/142. 92,07% no Projekta fi nansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.

Projekta aktivitātes tika īstenotas piecu mēnešu laikā un to mērķis bija Liepājas NB darbinieku un brīvprātīgā darba veicēju motivācijas stiprināšana un zināšanu pilnveidošana par produktīvu darbu, pilnveidojot biedrības organizatorisko struktūru un ieviešot darboties spējīgu, uz konkrētām vajadzībām orientētu kvalitātes sistēmu.

Šo piecu mēnešu laikā, projekta ietvaros, ir notikušas vairākas aktivitātes. Marta beigās Liepājas NB darbinieki un brīvprātīgie devās pieredzes apmaiņas vizītē uz Dāniju, lai iepazītos ar šīs valsts cilvēku ar invaliditāti nevalstisko organizāciju darbu, to struktūru, informācijas aprites nodrošinājumu, sociālo un citu pakalpojumu dažādību un standartiem, NVO sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī pārņemtu viņu labās prakses piemērus.

Š. g. aprīlī un maijā Liepājas NB darbinieki piedalījās vieslektoru vadītajos semināros, kuros notika darbinieku apmācība par organizācijas struktūras izveidi, par tās stratēģijas pilnveidošanu un kvalitātes sistēmas CAF (Common Assistment framework) nozīmi, uzbūvi, prasībām un ieviešanu, par informācijas apmaiņas sistēmu organizācijā, jo, pateicoties jau īstenotiem projektiem, organizācijas izaugsme pēdējā laikā ir vērā ņemama. Tajā strādā vairāk nekā 50 darbinieku, no tiem 31 ar invaliditāti.

Projekta noslēgumā, š. g. 30. maijā viesnīcā «Europa City Amrita» 50 Liepājas NB darbiniekiem, brīvprātīgā darba veicējiem un padomes locekļiem tiks rīkots informatīvs seminārs par projektā paveikto. Semināra dalībnieki tiks informēti par projekta norisi, labās prakses piemēriem Dānijā, organizācijas struktūras pilnveidi, tiks iepazīstināti ar izstrādāto stratēģiju, ieteikumiem sociālo pakalpojumu piedāvājumā.

Projektam noslēdzoties, atbilstoši CAF tiks izdota Liepājas NB izstrādāta pašnovērtējuma rokasgrāmata, kas būs dokuments, kurā aprakstītas biedrības vērtības, misija, stratēģija, organizatoriskā struktūra un atbildība. Tā tiks izdota gan redzīgo, gan Braila rakstā, kā arī ievietota biedrības mājaslapā, tādējādi nodrošinot atklātu tās pieejamību biedrības darbiniekiem, biedriem, projekta finansētājiem, sadarbības partneriem un citiem interesentiem.

Esam pārliecināti, ka, iegūstot jaunās zināšanas, spēsim labāk un kvalitatīvāk sasniegt mūsu organizācijas mērķus, stiprinot katra darbinieka zināšanu līmeni un motivāciju darboties, lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti cilvēkiem ar invaliditāti.