Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vasaras nometne jauniešiem ar redzes traucējumiem «TILTS UZ VEIKSMI»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 6 - 2012

Nodaļa — Aktuāla informācija


Labklājības ministrija sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrību īsteno projektu «SOCIĀLĀS REHABILITĀCIJAS PAKALPOJUMU ATTĪSTĪBA PERSONĀM AR REDZES TRAUCĒJUMIEM LATVIJĀ» (ID nr.1DP/1.4.1.2.2./09/IPIA/NVA/002)


Vasaras nometne jauniešiem ar redzes traucējumiem «TILTS UZ VEIKSMI»

KAD? 2012. gada 9.—13. Jūlijs

KUR? Atpūtas bāzē «Mežrozes» Ja esi jaunietis vecumā no 16 līdz 30 gadiem, motivēts aktīvi līdzdarboties nometnē, nāc un piesakies! Vairāk info: www.lnbrc.lv gatis.grintals@inbox.lv; 67562022
Latvijas Neredzīgo biedrības teritoriālās organizācijas

Nometnes filozofija

«Ja kāds nav tāds, kādu viņu grib redzēt pārējie, tad šie pārējie kļūst nikni. Ikvienam ir skaidri un gaiši zināms, kas savas dzīves laikā būtu jādara citiem, bet neviens nezina, ko iesākt ar savējo.» (Pauls Koelju)

Nometnes aktualitāte un raksturojums Ikvienam cilvēkam, sasniedzot jaunieša vecumu, būtiska ir pareiza un veiksmīga profesijas un karjeras izvēle. Bieži vien jaunietis nav pārliecināts, ko viņš nākotnē vēlas darīt, kādu profesiju izvēlēties. Jauniešiem ar redzes traucējumiem īpaši svarīgi ir apzināties ne tikai to, ko viņš vēlas, bet arī to, kādā sfērā viņš var būt konkurētspējīgs darba tirgū. Tas nav vienkāršs uzdevums, un tāpēc jauniešiem ir nepieciešams profesionāļu atbalsts, kuriem ir labas zināšanas, pieredze un vēlme vadīšanā, iedrošināšanā un motivēšanā.

Nometne plānota ar izglītojošu un motivējošu ievirzi. Tās laikā tiks veidota tēmai atbilstoša vide, kurā noritēs teorētiskās un praktiskās nodarbības:
* semināri;
* ēnu diena;
* teatralizēti uzvedumi;
* sporta aktivitātes;
* tikšanās ar līdzcilvēkiem, kuri ir ieguvuši profesionālo vai augstāko izglītību un veiksmīgi atraduši darbu atbilstoši zināšanām;
* tematiskie atpūtas vakari.

Nometnes darbā piedalīsies dažādu profesiju pārstāvji, kas ar savu darba pieredzi un zināšanām palīdzēs sasniegt nometnes izvirzīto mērķi. Visu nometnes laiku ar jauniešiem kopā būs divi nometnes vadītāji (sociālie darbinieki), sociālais pedagogs un divi asistenti, kuru pienākumos ietilps rūpēties par nometnes dalībnieku drošību, labvēlīgu vidi, sniegt atbalstu un konsultācijas nodarbību laikā un nepieciešamības gadījumā palīdzēt pārvarēt sadzīvē radušos šķēršļus.

Nometnē jaunieši teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās iegūs jaunas zināšanas, prasmes un iemaņas. Viņiem būs iespēja attīstīties kā personībai, kas nepadosies grūtību priekšā, lai sasniegtu izvirzīto mērķi. Šī izstrādātā nometnes programma var noderēt profesionāļiem, kuri strādā ar jauniešiem, lai palīdzētu viņiem izvēlēties iegūt profesionālo vai augstāko izglītību atbilstoši savam karjeras mērķim.