Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Labdarības faktors

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 7 - 2012

Labdarības faktors
www.leta.lv

Tika atklāts interneta veikals portālā «www. labdaribasfaktors.lv», kur plašā klāstā vienuviet tiek tirgoti tikai sociālo riska grupu cilvēku un labdarības organizāciju radītie mākslas, amatniecības un citi radošie darbi.

Šī projekta īstenošanas gaitā sabiedrība tiek aicināta aktīvi atbalstīt, novērtēt un atalgot tos amatniekus un māksliniekus, kuri pārstāv sociālās riska grupas, kā arī veicināt Latvijā ražoto preču izplatību un tirgu, aģentūru LETA informēja portāla «Labdarības faktors» administrējošās biedrības «Juglas vārti» pārstāvis Jānis Zariņš.

Interneta veikala atklāšana ir nākamais solis ziedojumu portāla «Labdarības faktors» attīstībā. Līdz šim tur bija tikai iespēja ziedot tiem, kas ir uzrunājuši sabiedrību un lūdz atbalstu, toties interneta veikals piedāvā jaunu iespēju palīdzēt cilvēkiem, kuri paši kaut ko rada, iegādājoties viņu darbus. Nopērkot preci, tās autors ne tikai iegūs vēl kādu latu iztikai, bet tiks arī celta viņa pašapziņa, parādot, ka viņa darbs ir augsti novērtēts un sabiedrībai vajadzīgs, uzsvēra Zariņš.

Jau šobrīd interneta veikalā ir izvietoti un pircējus gaida vairāki simti amatnieku produktu, tostarp mājsaimniecības preces, apģērbi, rotaslietas, preces bērniem un vēl daudz dažādi mākslas priekšmeti. Šie visi ir ar rokām radīti darbi, kuros to autori ir ielikuši radošo degsmi un sirds siltumu. Izvēlēties, piemēram, Ziemassvētkos apdāvināt savus klientus un darbiniekus ar Latvijas sociālo riska grupu darinātām precēm tiek aicināti arī uzņēmēji, jo biedrība «Juglas vārti» nodrošina pasūtījumu izpildi — gan dāvanas dizaina izstrādi, gan kvalitātes uzraudzību, termiņu ievērošanu, piegādi un komunikāciju starp pasūtītāju un ražotāju no sociālajām riska grupām.

Jaunā interneta veikala mērķis ir sekmēt dažādu sociālo riska grupu — skolēnu, jauniešu, pensionāru, invalīdu, bezdarbnieku, jauno māmiņu, lauku reģionu cilvēku, bezpajumtnieku, cietumnieku, imigrantu, minoritāšu pārstāvju un labdarības organizāciju ļaužu emocionālo, garīgo un ekonomisko izaugsmi, kā arī veiksmīgu integrāciju sabiedrībā. Interneta vietnē ir iespēja ne vien iegādāties preces, bet arī ziedot līdzekļus sevis izvēlētiem amatniekiem vai labdarības organizācijām.

«Labdarības faktors» aicina ikvienu sociālās riska grupas amatnieku vai mākslinieku interneta veikalā piedāvāt savus darbus, lai atklātu savu unikālo talantu un prasmes, kā arī mudinātu cilvēkus spert soli tuvāk Latvijas amatniecības, kultūras, mākslas, ekonomikas un sabiedrības uzplaukuma veicināšanai. Turklāt «www.labdaribasfaktors.lv» tiek īstenots kopīgi ar globālo projektu «Charity Factors», kas ļauj amatniekam realizēt savu produkciju ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā.

Biedrības «Juglas vārti» telpās — Rīgā, Brīvības gatvē 401c — atrodas interneta veikala bāze, kā arī veikals, kurā uz vietas var aplūkot un iegādāties simtiem preču, kuras ir uzticēts realizēt biedrībai.