Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 8 - 2012

Nodaļa — Projekti


IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ

Lai gan laukā ir vasara visā savā krāšņumā, tomēr Liepājas Neredzīgo biedrībā cilvēku rosība nerimst. Aktīvi rit Eiropas Sociālā fonda projekta «Cilvēk, nepaliec malā — iesaisties!»  (Nr.1DP/1.4.1.2.4./11/APIA/NVA/024) ietvaros paredzētās aktivitātes. Savu vēlmi piedalīties projekta nodarbībās ir izteikuši 80 mērķa grupas dalībnieki. Līdz šim dažāda veida nodarbībās esam spējuši iesaistīt vairāk nekā 59 cilvēkus — pirmspensijas vecuma, pensijā jau esošus cilvēkus, kā arī klientus ar funkcionāliem traucējumiem. 

Ikvienā nodarbībā šiem projekta cilvēkiem, kā mēs viņus mīļi saucam, tiek dota iespēja apgūt ko jaunu, atsvaidzināt sen aizmirsto, kā arī pats galvenais, ir iespēja būt sabiedrībā, būt starp savējiem, starp sev līdzīgajiem. Ne no viena vien projektā iesaistītā cilvēka esam dzirdējuši tikai labas atsauksmes par to, ka atnākot uz nodarbībām, tiek aizmirsts viss — gan slimības, gan ikdienas rūpes, gan kādam varbūt arī vecums. Nodarbības ir tas dzinulis, kas neļauj cilvēkiem sēdēt mājās — ir jānāk, ir jādarbojas un, kā viņi paši saka — pašiem sevi jāpierāda. Ir jauki apzināties, ka kāds par tevi padomā, neļaujot iegrimt ikdienas rutīnā.

Bet mums — projekta īstenotājiem ir patiess gandarījums redzēt kā cilvēki mainās, kļūst atvērtāki, dzīvespriecīgāki.

Saistībā ar projektā paredzētajām sportiskajām aktivitātēm, cik vien iespējams, saviem projekta cilvēkiem rīkojam un rīkosim gan nelielas pastaigas — pārgājienus, gan izbraucienus brīvā dabā. Tie, mūsuprāt, ir vērtīgi ar to, ka rosina ieklausīties ikvienā cilvēkā, tādā veidā izzinot viņa vēlmes un tā brīža izjūtas.

It īpaši liels gandarījums ir tad, kad nodarbībās iegūtās zināšanas tiek pielietotas arī praktiski. Pašu vajadzībām tiek taisīti gan ziedu pušķi, gan tamborētas čībiņas, gan izgatavotas rotaslietas. Cilvēki tā darījuši vienmēr — līdzējuši cits citam, un projekta darbinieki to dara no visas sirds.