Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas 2012

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 9 - 2012

Nodaļa — LN bibliotēkas jaunumi


Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas 2012
Zane Rižija,
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

FIZIOTERAPIJA UN CITAS ĀRSTNIECĪBAS METODES
Amata S. u. c.,NEKĀDU BRĪNUMU. VIENKĀRŠI ZIŅĢĪTE. Rāpošana, norīvēšanās ar dvieli un citas metodes. Lasa S. Kokorēviča, skan. ilg. 3 st. 36 min.

Gēbele I.,PASAKU DZIEDINOŠAIS SPĒKS. Pasaka kā palīgs, pasakas dziedinošais spēks, pasaka un bērns, un citas ar pasaku dziedinošo spēku saistītas tēmas. Lasa S. Kokorēviča, skan. ilg. 4 st. 50 min.

BIOGRĀFIJAS
Freimane V.,ARDIEVU, ATLANTĪDA! Cenšos atdzīvināt savu toreizējo bērna un pusaudzes pasaules redzējumu, bez vēlāko gadu analītisko vēsturisko atziņu ieprojicēšanas. Cik nu tas ir iespējams. Cenšos arī rakstu rindās iemūžināt to cilvēku tēlus, kuri, briesmas un nāves draudus nicinot, mani glāba un slēpa ebreju masu slepkavību laikā vācu okupētajā Latvijā. Ceru, ka mana atmiņu grāmata varētu izraisīt lasītājos ne vien interesi par kādu atsevišķu likteni, bet arī pārdomas par vēsturisko norišu atspulgu mūsu katra dzīvē. Lasa I. Berga, skan. ilg. 12 st. 23 min.

LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA
Lācītis V., PAMODINĀT LĀČPLĒSI. Lasa T. Eipurs, skan. ilg.3 st. 4 min. Rūmnieks V., Migla A., ČAKS. Biogrāfi skais romāns «Čaks» ir aizrautīgs, noslēpumiem pārpilns dzejnieka dzīvesstāsts, kurā radošie un intīmie piedzīvojumi grodi savērpti ar plašu kultūrvēsturisko un politisko notikumu zemslāni, kur unikāli, līdz šim nezināmi vēsturiskie dokumenti vienojas ar autoru ēverģēlīgo fantāziju. Lasa A. Zariņa, skan. ilg. 36 st. 55 min.

AMERIKĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Morisone T., ŽĒLASTĪBA. Dienā, kad Džeikobs piekrīt saņemt verdzeni kā samaksu par parādu, mazās Florensas dzīve mainās. Meitene kļūst par daļu no Džeikoba saimniecības. Kopā ar viņa sievu Rebeku, kalponi Līnu un dīvainīti Bēdu viņa izcieš skarbās apkaimes sagādātos pārbaudījumus, jo Džeikobs mēģina izveidot veiksmīgu saimniecību neskartajā Ziemeļamerikas dabas nostūrī. Atrautas no ierastajiem apstākļiem, viņas ir spiestas apgūt prasmes un domāšanas veidu, kas ļautu izdzīvot šajā nezināmajā zemē. Lasa D. Kāgane- Kovaļova, skan. ilg. 5 st. 52 min.

Stoketa K., KALPONE. Džeksonas pilsēta ASV, 1962. gads. Laiks, kad Dienvidu štatos sabiedrība vēl dalās divās pilnīgi nošķirtās daļās — baltajos un melnādainajos — un rasu integrācija ir tikai sapnis, kas nule jaušams pašās jaunākajās vēsmās. Divdesmit divus gadus vecā Skītere atgriežas mājās ar koledžas diplomu, bet bez konkrētiem nākotnes plāniem. Tumšādainā kalpone Eibilīna, dzīves gudrības un mīlestības pilna sieviete, auklē jau septiņpadsmito balto bērnu, taču viņas draudzene Minnija asās mēles dēļ kārtējo reizi zaudējusi kalpones darbu. Kas saista šīs trīs ārēji tik atšķirīgās sievietes? Lasa Z. Bičevska, skan. ilg. 14 st. 23 min.

ANGĻU DAIĻLITERATŪRA
Čemberlena D., SOLIS PRETĪ MĪLESTĪBAI. Īva Eljota ir veiksmīga psihoterapeite, mīloša sieva un māte, kas bērnu labā gatava uz visu. Tikai — viņas laime balstīta uz meliem: Īvas klusēšanas dēļ var tikt notiesāts nevainīgs cilvēks... Pirms 28 gadiem tikusi nolaupīta Ziemeļkarolīnas gubernatora jaunā, skaistā sieva. Tikai viens cilvēks — Sisī Vilksa — zina par šo gadījumu, bet viņa ir pazudusi jau pirms daudziem gadiem... Lasa L. Tālberga, skan. ilg. 13 st. 31 min.

Džeimsa E., DZEGUZES NAMS. Piekrāpts, pazemots un publiski izgāzies, komēdiju rakstnieks Kleitons Millers ir pagalam sabeidzis gan savu literāta karjeru, gan dzīvi. Tagad viņš ir spiests incognito slēpties pašā nekurienes nomalē, dziļi Anglijas laukos, kamēr asinskārā Londonas bulvāru prese atradīs jaunu slavenību, kurā iecirst zobus. Lai slepenība būtu pilnīga, tiek nolīgta vietējā mājkalpotāja, kura, neko nenojaušot par rakstnieka grūtībām, nolemj viņu mazliet izjokot, uzdodoties par viesstrādnieci no Latvijas. Ironiskā kārtā joks parauj vaļā aizsprostu, izraisot nekontrolējamu pagātnes un tagadnes notikumu lavīnu, kurai neviens nav un nevar būt gatavs. Gadās, ka pat labākie rakstnieki savās fantāzijās netiek ne tuvu īstenībai — dzīve izspēlē tādas virāžas, ka jāuzmanās, lai nākamajā pagriezienā nezaudētu galvu... Lasa I. Gradovska, skan. ilg. 15 st. 20 min.

Montefjore S., TIKSIMIES ZEM MĪLAS KOKA. Sofija Solanasa uzplaukst kā skaists un mežonīgs zieds brīnumainā fermā Argentīnas pampu vidū, alkatīgi slāpdama pēc tēva mīlestības un iespējami izvairoties no mātes. Vislabprātāk Sofija kopā ar radu bērniem pavada dienas milzīgā ombu koka platajos, drošajos zaros, kur ir viņu rotaļu vieta, miers un patvērums. Mūžsenais koks kļūst par jauno ļaužu sapņu, cerību un nebeidzamu ilgu mēmu liecinieku. Kādudien meitene iepazīst aizliegtā augļa saldo vilinājumu, taču tad viņa tiek slepenībā aizsūtīta projām uz Eiropu, un nošķirta no vīrieša, kuru viņa mīl vairāk par visu pasaulē. Lasa A. Jākobsone, skan. ilg. 22 st. 2 min.


Raits Dž. F., TREŠDIENAS VĒSTULES. Aizraujošs stāts par mīlestību un piedošanu. Lasa O. Vītoliņa, skan. ilg. 7 st. 35 min.

LIETUVIEŠU DAIĻLITERATŪRA
Sabaļauskaite K., SILVA RERUM. Romāns vēsta par Žemaitijas bajāru Norvaišu ģimenes gaitām 17. gs. 2. pusē. Stāstot par vienas dzimtas ļaužu pieredzēto, autore atklāj ne tikai Lietuvas Dižkunigaitijas sadzīvi un politikas samezglojumus, bet zīmē arī daudz plašāku ainu, kurā redzams baroka laikmeta cilvēks un tā sarežģītās attiecības ar sevi pašu, pasauli, dzīvi un nāvi. Lasa S. Kokorēviča, skan. ilg. 13 st. 56 min.

SPĀŅU DAIĻLITERATŪRA
Leante L., TĀ TEVI MĪLU. Barselona, 1974. gads. Montse un Santjago ir 18 gadus veci, kad satiekas un iemīl viens otru. Taču šai mīlestībai nav nākotnes: viņa ir meitene no bagātas ģimenes, viņš automehāniķis no ostas kvartāla. Šķiršanās sāpju mocīts, puisis piesakās armijā un dodas uz kara plosīto Spānijas koloniju Rietumsahārā. Aizrit 25 gadi, un pēkšņi Montse kādā fotogrāfi jā ierauga pazīstama vīrieša seju. Vai tiešām Santjago vēl ir dzīvs un atrodas kaut kur Ziemeļāfrikas tuksnesī? Montse dodas briesmu pilnā ceļojumā pretim savam liktenim un mīlestībai. Lasa R. Kleins, 8 st. 16 min.

VĀCU DAIĻLITERATŪRA
Larka S., MAORU DZIESMA. Romāna Balto mākoņu zemē turpinājumā darbojas lasītājiem jau pazīstamās personas Gvineira, Helēna, Džeimss, Dafne u.c., taču galvenie notikumi risinās ap Elēnu un viņas māsīcu, Pola Vordena un Maramas meitu, Kurumarotini. Jaunzēlande, 1893. gads. No Īrijas Kvīnstaunā ierodas piedzīvojumu meklētājs Viljams Martins cerībā atrast tālajā un eksotiskajā zemē zeltu un dzīves laimi. Elēna uzreiz iemīlas izskatīgajā Viljamā, un arī jaunais vīrietis, šķiet, nav vienaldzīgs pret piemīlīgo meiteni. Tad ciemos ierodas Elēnas māsīca Kuramarotini, un Viljams nespēj pretoties viņas eksotiskā skaistuma un brīvo uzskatu valdzinājumam... Lasa I. Martinsone, skan. ilg. 28 st.

Linka Š., OTRS BĒRNS. Romāns par naidu, vainas izjūtu, nežēlību un vienaldzību pret līdzcilvēkiem un reizē arī par cerībām, ilgām pēc mīlestības, sapratnes un drošības. Fonā — atskats uz Otro pasaules karu, kura sekas joprojām atbalsojas arī romāna varoņu dvēselē. Lasa L. Tālberga, skan. ilg. 16 st. 59 min.

AUSTRĀLIEŠU DAIĻLITERATŪRA
Harane E., TĀLTĀLĀ, SAULES KVELDĒTĀ ZEMĒ. Tālā jūras ceļojumā no Ņujorkas ostas uz Austrāliju dodas kuģis, kura pasažieru vidū ir gan kāds laulāts pāris, gan sievietes, kas atsaukušās uz precību sludinājumu. Uz kuģa plosās kaislības, kas nerimstas arī, izkāpjot krastā... Atbraucējus sagaida pilnīgi svešs kontinents — sveša pasaule, kultūra un pat rase (Austrālijas aborigēni), pirmatnēji krāšņa augu un dzīvnieku valsts. Un pāri visam — mežonīgs, svelmains tuksneša vējš, kas smalkās dāmas — lielpilsētas komforta lutinātās ņujorkietes — ierauj skarbā mīlestības, uzticības, izturības un nodevības virpulī. Romantisks vēstījums par versmainu, neizdibināmu kontinentu — Austrāliju un vēl jo vairāk neizdibināmu kontinentu — mīlestību. Lasa I. Martinsone, skan. ilg. 17 st. 35 min.

ZVIEDRU DAIĻLITERATŪRA
Lekberga K., LEDUS PRINCESE. «Ledus princese» ir pirmais romāns grāmatu sērijā, kas vēsta par Ērikas Falkas dzīvi nelielā piejūras pilsētiņā Fjellbakā. Kad rakstniece Ē. Falka pēc vecāku bērēm atgriežas dzimtajā piejūras pilsētiņā, viņa atrod savu bērnības draudzeni Aleksu nogalinātu — viņas ķermenis ledus vižņos sastindzis vannā. Sākumā šķiet, ka viņa izdarījusi pašnāvību. Sadarbojoties ar detektīvu Patriku Hedstromu, Ērika pamazām atklāj šokējošus notikumus Aleksas bērnībā. Kad atklātībā nāk viens šausminošs fakts pēc otra, Ērikas un Patrika ziņkāre paver ceļu kaislībai, un viņu fl irts pāraug nekontrolējamā romānā. Lasa A. Jākobsone, skan. ilg. 13 st. 41 min.

Lekberga K., AKMEŅKALIS. Alkatība, viens no septiņiem nāves grēkiem, ir nepārprotams iemesls slepkavībai Kamillas Lekbergas labākajā detektīvromānā «Akmeņkalis». Dažādi stāsti, notikumi, cilvēku likteņi un sižeta blakuslīnijas savijas. Kā gan Agnese, Bovarī kundzes līdziniece, kuras dzīves stāsts sākas 1923. gadā, iekļausies stāstā, kas notiek mūsdienās, kādas jaunas meitenes slepkavības izmeklēšanas gaitā? Lasa A. Jākobsone, skan. ilg. 16 st. 22 min.

Ларссон С., ДЕВУШКА, КОТОРАЯ ИГРАЛА С ОГНЁМ. Книга 2-я Миллениум, lasa K. Kokina, skan. ilg. 17 st. 44 min.

Starks U., MANS DRAUGS PĒRSIJS, BUFALO BILS UN ES. Ulfs domā, ka šī būs parasta vasara. Viņš dosies uz laukiem pie vectēva un vecmāmiņas, peldēsies pie benzīntanka piestātnes, danču laikā skatīsies, kurš visvairāk piedzeras, vakarā skaitīs vectēva purkšķus un pavadīs laiku kopā ar saviem vasaras draugiem. Taču šoreiz tā nenotiks. Lasa D. Kāgane-Kovaļova, skan. ilg. 5 st. 39 min.

Studijā restaurētās audiogrāmatas
Pjuzo M., KRUSTTĒVS. Krusttēvs — tas ir Dons Karleone, sicīliešu-amerikāņu patriarhs, viens no mafi jas izcilākajiem vīriem. Viņš panāk visu, ko vēlas. Līdzekļu izvēle atbilst noziedznieku skarbās brālības priekšstatiem par pasauli un tās likumiem. No romāna nav iespējams atrauties. Galvu reibinošie detektīvnotikumi neļauj atslābt lasītāja uzmanībai ne mirkli. Lasa A. Bogdanovičs, skan. ilg. 24 st 57 min.

AMERIKĀŅU DAIĻLITERATŪRA.
Zimmels J. M., CERĪBA MIRST PĒDĒJĀ. Lasa A. Bogdanovičs, skan. ilg. 30 st. 34 min.

VĀCU DAIĻLITERATŪRA.
Bromfīlds L., LIETI NĀK. Amerikāņu literatūra. Lasa K. Cīrulis, skan. ilg. 24 st. 6 min.

Mičela M., VĒJIEM LĪDZI. Amerikāņu literatūra. Romānā Pilsoņu karš (1861—1865) un Rekonstrukcijas laiks. Sižetā Skārletas O’Hāras un Reta Batlera raksturu pretrunas un likteņa pavērsieni. Lasa A. Kūlainis, skan. ilg. 40 st. 42 min.

Montgomerija L. M., RILLA NO INGLSAIDAS. Kanādiešu literatūra. Annas un Gilberta bērni jau lieli, pat jaunākā meita Rilla pošas pirmajai ballei, bet visus pārsteidz Pirmais pasaules karš. Mīļoto un brāļus Rilla pavada uz fronti. Lasa L. Liepiņa, skan. ilg. 13 st. 30 min.

Bibliotekā pieejama no Novosibirskas tiražēta audiogrāmata:
Покрышкин А.И., НЕБО ВОЙНЫ. Krievu literatūra. Grāmata izdota Novosibirskas Grāmatu izdevniecībā, 2012. Lasa B. Protaļins, skan. ilg. 20 st. 23 min.