Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Balvā — brauciens uz Briseli

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 1 - 2013

Balvā — brauciens uz Briseli

 

19. decembrī Latviešu Biedrības namā svinīgā pasākumā notika Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes iedibinātā konkursa «Atdzimt no pelniem» uzvarētāju apbalvošana. Par konkursa uzvarētāju kļuva cēsiniece Biruta Mežale, kas saņēma galveno balvu — mākslinieces Andas Poikānes izgatavoto porcelānā veidoto balvu «Atdzimt no pelniem», kā arī 1000 latu naudas prēmiju. Bet LNB Balvu TO vadītāja Kristīne Berkule iekļuvusi to 15 pretendenšu sarakstā, kas konkursā ieguvušas lielāko punktu skaitu un pēc S. Kalnietes uzaicinājuma pavasarī dosies uz Briseli iepazīties ar Eiropas Parlamenta darbu.

«Šī balva radās, jo vēlējos pateikt paldies sievietēm uzņēmējām Latvijā, kas izveido savus uzņēmumus, gādā par ģimeni, iztur liktens triecienus un traģēdijas, bet atrod spēku turpināt. Tiekoties ar balvas pretendentēm viņu uzņēmumos vai mājās, es ar gandarījumu pārliecinājos, ka īstā Latvija nav tā, kas vaimanā. Īstā Latvija ir tā, kas var,» uzsver S. Kalniete.


Biedrība «Līdere» ir konkursa «Atdzimt no pelniem» līdzorganizētāja, un biedrības valdes priekšsēdētāja A.Vīksna ir ļoti gandarīta par konkursa popularitāti. «Vispirms es priecājos par to, ka konkurss izrādījies tik dzīvotspējīgs. Tajā piedalās arvien vairāk dalībnieču. Un es tiešām lepojos, ka mums Latvijā ir tik varonīgas sievietes. To mēs redzam pēc anketām, ka viņas visas ir cilvēki, kas dzīvē spējuši izdarīt kaut ko mazliet vairāk, nekā konkrētā situācija no viņām prasījusi. Tās ir īstas personības ar lielu garīgu spēku!»

Kopumā šogad konkursam «Atdzimt no pelniem» bija pieteiktas 35 sievietes-uzņēmējas, un žūrija, izvērtējot pretendentu sasniegumus, noteica 17 labākās, ieskaitot uzvarētāju.