Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Koncerta burvība

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 1 - 2013

Nodaļa – Latvijas Neredzīgo bibliotēkas ziņas


Koncerta burvība
Gunta Bite, koncerta režisore

Pagājušā gada Pūķis, kas visu cauru gadu bija lidinājies debesīs, gādājot par mums, uz savas astes bija salasījis 50 mirdzošas zvaigznes, kas decembra 21. dienā bagātīgi nolija pār Latvijas Neredzīgo bibliotēku. Tā bija diena, kad bibliotēka noslēdza savus 50 darba gadus, rīkojot jubilejas koncertu, lai kopā ar saviem sadarbības partneriem un atbalstītājiem priecātos par padarīto un domātu par nākotnes rītausmu. Tā bija arī diena, kad Strazdumuižas kluba zālē vienkopus varēja redzēt un lasīt daudz labu vārdu un vēlējumu bibliotēkai un arī jums, mīļie Rosmes lasītāji.

Šoreiz labie vārdi bija katrā no Ziemassvētku zvaigznēm, kas rotāja kluba sienu, nākošreiz tie var uzplaukt kā ziedi vai nobirt kā sniegpārslas. Zvaigznes ietvēra pozitīvās enerģijas kodolu un mudināja sekot lielajai Kultūras un Cilvēcības zvaigznei. Ikviens, kas aplūkoja izstādi un ļāvās tās burvībai, atrada Gaismu, kuras starojums ceļos arvien plašāk un tālāk — no sirds uz sirdi. Galvenais, tam ļauties!
Un mēs ļāvāmies!

Ļāvāmies bibliotēkas sarūpētā koncerta burvībai, ļāvāmies kopābūšanai un ļāvāmies arī prieka asarām, kad Swedbankas kora skanīgās balsis aizkustināja līdz sirds dziļumiem. Krāšnie tērpi un atraktīvie diriģenti Artūrs Ancāns un Jurģis Cābulis lika noticēt brīnumam un pacelties pāri ikdienas rūpestiem. Tas bija mirklis, kad bibliotēka varēja godam noslēgt savu jubileju un atpūsties.

Vislielākais prieks bija par talantīgajiem jauniešiem, kuri vienmēr bija atbalstījuši bibliotēkas kultūras programmas un neatteica arī šoreiz. Anna Dubovika koncerta gaitā klausītājus pārsteidza ar pasakaini skanīgo balsi, kad kopā ar Ediju Fuksi un kori dziedāja «Dvēseles dziesmu». Savukārt, «Parīzes Dievmātes katedrāles, 12. Kvazimodo dziedājums» Edija izpildījumā lika sajūsmā aizturēt elpu. Smeldzīgi skaistā mīlestība un cīņa par it kā neiespējamo laimi — tas piešķīra koncertam realitātes un sirreālo sajūtu.

Vislielākais pārsteigums lielākai publikas daļai bija Linda Lesiņa. Meitene jau labu laiku nodarbojas ar dziedāšanu un piedalās arī projektā «Nāc līdzās!», taču līdz šim vēl nebija nonākusi mūsu redzeslokā. Un te, kā uz burvja mājiena, parādās iespēja dzirdēt un redzēt viņu dziedam! Maiga, samtaina balss izskanēja dziesmā «Ticība» un «Pēc svētības».

Un tad, kad viņai dziesmā «Eņģeļus mēs dzirdējām» pievienojās Edijs un Anna, es sapratu, kas šo koncertu padara tik burvīgu. Tie bija viņi, eņģeļi, kuri dziedāja dziesmas, spēlēja klavieres, ģitāru, deklamēja citātus. Tie bija radošie un izpalīdzīgie jaunieši, kuri nebaidās kļūdīties un nebaidās uzdrīkstēties. Tie bija arī «Latvijas Lepnums 2012» balvai izvirzītie jaunieši, kas koncertā ienesa laternu gaismu, lai parādītu ceļu tiem atbalstītājiem un noklīdušajiem sadarbības partneriem, kuri nevarēja ierasties uz svinībām.

Bibliotēka ir sirdsbagāta, jo tai ir mīļi un jauki lasītāji, radoši un izpalīdzīgi darbinieki, kas turpinās rūpēties par kopābūšanu profesionālajā un radošajā darbā.

Koncerta noslēgumā bibliotēka pasniedza Pateicības rakstus brīvprātīgajiem palīgiem, uzklausīja Strazdumuižas kluba direktora Ilgvara Hofmaņa, «Borisa un Ināras Teterevu fonda» pārstāves Ievas Ernštreites un ilggadējās bibliotēkas darbinieces Ausmas Neretas apsveikuma runu. Skanot Latvijas radošo bērnu un jauniešu studijas «Zvaigžņu salas» pārsteidzošajām balsīm, zālē tika ienesta Latvijas Neredzīgo bibliotēkas jubilejas torte ar 50 svecītēm, kuru ar mīlestību bija cepusi un dāvinājusi Staburadzes konditoreja.

Svētki bija noslēgušies, koncerts izskanējis, un katrs tā apmeklētājs saņēma gardu Ziemassvētku dāvanu — piparkūku sirsniņu ar bibliotēkas logo.

50 Ziemassvētku mirkļi paskrēja kā viens mirklis, bet priekšā vēl daudz interesantu un pārsteidzošu mirkļu, tāpēc sagaidīsim tos kopā, jo tikai kopā mēs varam darīt labus darbus un veidot sev apkārt labāku pasauli.

Vaka bilde

Koncerts2