Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Uz aizgājušo gadu atskatoties

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 1 - 2013


Nodaļa – Latvijas Neredzīgo biedrības notikumi

 

Uz aizgājušo gadu atskatoties
Sarma Pārstrauta, LNB Rīgas pilsētas organizācijas valdes priekšsēdētāja

Gads nākamais lai viegliem soļiem trauc,
Dod veselību, stiprumu un prieka daudz!

 

Vēlos apsveikt žurnāla «Rosme» lasītājus Jaunajā gadā! Vēlot stipru veselību un vienmēr možu garu, kopā ar jums atskatīties uz 2012. gadu.

Organizācijas projekti
Rīgas pilsētas organizācijā šis bija diezgan lielu pārmaiņu laiks. Uz tām vedināja mūsu projekta vadītāja Ligita Lābane (subsidētais darbs), kuras pirmais projekts bija veltīts tieši LNB stratēģijas izveidei. Diemžēl pirmajā kārtā šis projekts neieguva vajadzīgo punktu skaitu, bet otrajā kārtā projektu iesniegšanai neapstiprināja LNB CV priekšsēdētājs E. Zariņš.

Otru projektu, kuru uzrakstīja Ligita, viņa veltīja jauniešu integrācijai, un tas nozīmē, ka projektā kopīgi darbojās mūsu jaunieši ar redzes invaliditāti un jaunieši no Ezerkrasta vidusskolas. Šāda pieredze bija pirmā mūsu organizācijā (projekts beidzās līdz ar veco gadu), un šķiet, ka paši jaunieši, neformālās grupas «Pozitīvus» dalībnieki, ir apmierināti, jo atsauksmes dzirdētas pozitīvas. Cerams, ka jaunieši nebeigs darboties līdz ar projekta beigām un būs darboties griboši arī turpmāk!

Trešais projekts, kuru gan realizējām jau bez Ligitas līdzdalības (jo Ligita darbu bija beigusi), bija konference 2012. gada oktobrī «Redzes invalīdu problēmas un risinājumi iekļaujošas sabiedrības veidošanai Rīgas pilsētā». Konference noritēja veiksmīgi, daudz šīs konferences realizācijā palīdzēja sadarbība ar Latvijas Pilsonisko Aliansi un studentiem. Lai arī ne visiem Rīgas domniekiem šī tēma šķita aktuāla, tas tikai norāda uz to, ka Rīgas organizācijai šeit paveras ļoti plašs darba lauks.

Izsaku Ligitai Lābanei dziļu pateicību par viņas ieguldīto darbu projektos!

Jaunās valdes pienākumi
Ar jaunās valdes ievēlēšanu saistās arī tie pienākumi, kurus katrs valdes loceklis ir apņēmies izpildīt, jo katrs no viņiem atbild par kādu aktivitāti.

Paldies Armandam Dīriņam, kuram ir uzticētas aktivitātes informācijas jautājumos, par mājaslapas izveidi (www.redzimani.lv) un informācijas ievietošanu tajā. Jāpiemin arī Rinalds Krēgers, kuram esam pateicīgi par mājaslapas nosaukuma apmaksu.

Paldies Inārai Ikauniecei, kura valdes sastāvā ir viena no projektu izstrādes grupas dalībniecēm — izsaku pateicību par kvalitatīvu finanšu atskaites ziņojuma sastādīšanu Rīgas Domes projektam! Paldies saku valdes loceklei Līgai Ķikutei, kura atbild par sabiedrisko attiecību jautājumiem, par aktīvu darbību organizācijas labā!

Paldies vēlos izteikt arī Terēzei Petrevicai, kura ir darba grupas kultūras jautājumos vadītāja. Ar viņas gādību mūsu biedri septembrī VEF kultūras namā ar saviem darbiņiem piedalījās izstādē-pārdošanā. Izstādes viesu grāmatā ir atstāts daudz pozitīvu atsauksmju. Viņa organizē arī teātru un muzeju apmeklējumus. Paldies, Terēz, par šo darbiņu!

Mūsu organizācijas biedri ar saviem darbiem ir piedalījušies Brīvdabas muzeja organizētajā gadatirgū, Latvijas Sieviešu invalīdu asociācijas «Aspazija» izveidotajā salonā «Saulgrieze» un gada nogalē Ķengaraga bibliotēkas organizētajā darbu izstādē-pārdošanā. Par šīm aktivitātēm liels paldies jāsaka pasniedzējai Taigai Alpei, kura iedrošina savas grupas uzcītīgākos dalībniekus piedalīties šajās izstādēs!

Edītei Pulerei esam uzticējuši vadīt projektu izstrādes grupu. Darbs nav no vieglajiem, un tādēļ paldies Tev, Edīt, ka piekriti darboties šajā virzienā!

Tieši pateicoties Viktora Sergejeva neatlaidībai, daži no mūsu biedriem sāk aktīvāk iesaistīties biedrības sporta savienības aktivitātēs. Paldies Tev, Viktor, par šo neatlaidību!

Laikam jau vissmagākā no aktivitātēm, par kuru atbildību uzņēmies Aleksejs Volkovs, ir jauniešu aktivitātes jautājumi. Vairāk esam pieraduši gaidīt, lai citi kaut ko izgudro, mēs pēc tam paskatīsimies, varbūt varēsim kaut ko pakritizēt. Tomēr arī Aleksejs nenolaiž rokas, un ar viņa neatlaidību un dažu aktīvistu palīdzību darbs pamazām virzās uz priekšu. Viņa vadībā jau notikušas dažādas aktivitātes. Paldies, Aleksej, par Tavu neatlaidību un darboties gribu!

Cerēsim, ka mūsu jaunieši jaunajā gadā būs aktīvāki un arī paši nāks ar savām ierosmēm.

Mēs ar Arturu Sazankovu esam uzņēmušies mūsu biedru interešu aizstāvību. Es saredzu šajā jomā daudz darba, un tādēļ mums ar Arturu jaunajā gadā darba būs pietiekoši.

Un šī atskata nobeigumā, izsakot visiem mūsu aktīvajiem biedriem lielu paldies par padarīto darbu aizgājušajā gadā, novēlu pilnīgi visiem aktīvu un darbīgu Jauno gadu!

LNB Rīgas organizācija ir atvērta sadarbībai. Gaidām jūs, darbosimies kopā!