Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Seminārs «Looking for You» Somijā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 10 - 2013

Seminārs «Looking for You» Somijā

Artūrs Osmanis

No 2013. gada 18. līdz 22. septembrim Somijā Helsinku mācību centrā «Sappuki», skaistā vietā tieši blakus Baltijas jūrai, norisinājās seminārs ar nosaukumu «Looking For You». Semināra galvenais mērķis bija pieredzes apmaiņa un jaunas informācijas un zināšanu iegūšana attiecīgi jaunu projektu izstrādei un realizācijai ar mērķauditoriju — jauniešiem ar redzes invaliditāti no 16 līdz 30 gadiem.

Pasākumā piedalījās 12 cilvēki no Polijas, Itālijas, Islandes, Latvijas un Somijas, kuri arī dalījās ar iespaidiem par pasākumiem, pieredzi, domām, informāciju un viedokļiem par organizācijām, kuras darbojas viņu valstīs ar mērķi palīdzēt un aizstāvēt cilvēkus ar redzes invaliditāti.

Man bija tas prieks pārstāvēt Latviju, dalīties ar mūsu pieredzi un stāstīt par padarīto LNB.

Visas pavadītās dienas mācību centrā galvenokārt bija pilnas ar dažādiem uzdevumiem, komandas darbu, prezentāciju, komunikāciju, kā arī interaktīvām spēlēm. Visas šīs lietas palīdzēja iegūt jaunas zināšanas, pieredzi, informāciju, ar kuru var doties atpakaļ uz Latviju un dalīties tajā ar mūsu LNB. Esmu ļoti priecīgs, ka iepazinu daudz jaunu, interesantu un aktīvu cilvēku no dažādām Eiropas valstīm, ar kuriem uzturēšu kontaktus un iespējams sanāks arī izveidot sadarbību nākotnē.

Galvenā atziņa no brauciena — komunikācija ir visa pamatā. Vai tas būtu veiksmīgs projekts, vai veiksmīga biedrības sadarbība ar valsts institūcijām vai biedrības biedriem. Ir nepieciešama komunikācija ar citu valstu organizācijām, jo tādējādi mēs varam daudz iemācīties, nepieļaut kļūdas, kuras varbūt pieļāva citi, vai pārņemt kādu ideju, kura labi darbojās, un realizēt to Latvijā.

Par jaunu izgudrot divriteni nav nepieciešams, vieglāk ir paņemt kaut ko, kas strādā, jo organizācijas citās Eiropas valstīs kā, piemēram, Somijā darbojas ilgāk kā Latvijā un ir ar pieredzi bagātākas. Tāpat svarīgi sadarboties un izveidot kaut ko kopīgu ar citām Eiropas valstīm un organizācijām.


Ļoti svarīga ir arī jauniešu atsaucība šādiem projektiem — ja būs gribētāji, tad arī būs iespēja kaut ko izveidot.

LNB Rīgas pilsētas organizācija
izsaka sirsnīgu pateicību
Latvijas Kopienu iniciatīvu fondam un
Borisa un Ināras Teterevu fondam
par iespēju realizēt projektu Rīgas senioriem
«VECUMS MUMS NAV ŠĶĒRSLIS»!