Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jaunie mūziķi Strazdumuižas klubā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 2 - 2013

Jaunie mūziķi Strazdumuižas klubā
Ilgvars Hofmanis, Strazdumuižas kluba vadītājs.

Šajā 2012./2013 gada sezonā Strazdumuižas kluba Tautas mākslas grupās iestājušies vairāki jauni dalībnieki. Radošos meklējumos ir mūsu deju kolektīvs «Strazdulēni». Strazdumuižas Drāmas un dzejas teātrī skatuves gaitas uzsākuši Inga Grebeža un Artūrs Barons. Interesanti atzīmēt, ka I. Grebežas kundze atradusi mūs Rīgas Domes virtuālajā kultūras kartē, meklējot dzīvesvietai tuvāko amatieru teātri. Vēlāk noskaidrojies, ka Strazdumuižas teātrī spēlē arī viņas kaimiņš.

Tomēr šis raksts veltīts jaunajiem dziedātājiem. Gandrīz visi viņi dzied gan korī «Jolanta», gan vokālajos ansambļos. Vērīgāki lasītāji būs pamanījuši dziedātāju Natāliju Muravjovu, kura pirms dažiem gadiem uz Strazdumuižas dienesta viesnīcu pārcēlās no Daugavpils. Koncertos N. Muravjovas kundze mēdz uzstāties kopā ar vīru un dēlu. Tagad viņa kļuvusi arī par «Jolantas» dziedātāju.

Klausītājus patīkami pārsteidz Antona Sņegova samtainais tenors. Citus koristus un vīru vokālā ansambļa «Senozols» dalībniekus priecē jaunā puiša talantīgā spēja ātri apgūt jaunas melodijas un tekstus. Nav nekāds noslēpums, ka tautas māksla nereti ir saistīta ar saviesīgo dzīvi, un te lieti noder Antona mātes koristes Tatjanas Sņegovas kulināres prasme.

Īpašu uzmanību gribētu veltīt jaunajai mūziķei Annai Dubovikai. Būdama neredzīga, Anna spējusi iegūt bakalaura grādu mūzikas pedagoģijā, kā arī apgūt klavieru un flautas spēli. Par sevi Anna stāsta šī žurnāla nodaļā «Dzīvesstāsts» (23. lpp.).