Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Visiem viena pasaule, pārvarot šķēršļus

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 2 - 2013

Nodaļa — Pasaules ziņas

 

Visiem viena pasaule, pārvarot šķēršļus

Sintija Ozoliņa, tulkojums no interneta materiāliem.

Spānijas Neredzīgo organizācijas (ONCE) basku pavalsts pirmorganizācija sagaidīja 2013. gadu, apbalvojot fotokonkursa «Visiem viena pasaule, pārvarot šķēršļus» uzvarētājus biedrības 75 gadu jubilejas noskaņās.

Konkursantu fotogrāfijās attēloti cilvēki, kuri ikdienā saskaras ar kādiem šķēršļiem, lai parādītu pasaulei, ka katram cilvēkam ir jāpārvar kāds šķērslis, lai kļūtu par to, ko vēlas kļūt.

Pirmā vieta piešķirta Madrides iedzīvotājam Havjēram Arseniljasam, kura fotogrāfijā «DownClown» attēlots mazs, skumīgs puisēns ar klauna degunu. Otrā vieta piešķirta par fotogrāfiju «Vienotās pasaules», kuras autors ir indietis Somenats Mukopadijs. Trešo vietu ieguvis irānis Ebrahims Barmai, kura fotogrāfijā «Nemierīgie» redzams karā cietuša puisēna atspulgs logā.

Konkursā piedalījās 1513 fotogrāfijas, kuras nākušas no 39 valstīm. Kopumā konkursā piedalījās 519 konkursanti, kuru vidū trīs cilvēkiem ir redzes problēmas. Visvairāk fotogrāfiju iesūtījuši fotogrāfi no tādām valstīm kā Irāna, Meksika, Indija, Argentīna, Kolumbija, Turcija, Vjetnama, Urugvaja un Venecuēla. Konkursa dalībnieku vidū bija arī fotogrāfi no Laosas, Bangladešas, Kanādas, Marokas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Gvatemalas, Čīles, Armēnijas un Eiropas Savienības dalībvalstīm.

ONCE Euskadi pirmais fotokonkurss notika 2001. gadā. Fotokonkursa mērķis ir attēlot cilvēkus ar ierobežotām spējām un kā viņi pārvar šos šķēršļus. Sadarbojoties ar Spānijas Fotogrāfu federāciju, 2003. gadā konkursu nolēma padarīt starptautisku, iesaistot Eiropas valstis. 2010. gadā ONCE Euskadi fotokonkurss kļuva par vispasaules fotogrāfu konkursu, pateicoties Starptautiskajai Fotomākslas federācijai.

AFIAP — Starptautiskās Fotomākslas federācijas (FIAP) tituls, kuru piešķir māksliniekiem, kuru mākslinieciskās spējas ir atzītas starptautiskās izstādēs, kuras rīko FIAP.
Avots: http://vvv.once.es

Foto-ONCE

 

1.vaks

 

4.vaks-1

 

4.vaks-2