Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Biedrības projekti

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 4 - 2013

Nodaļa — LATVIJAS NEREDZĪGO BIEDRĪBĀ

 

Biedrības projekti
Anete Jēkabsone, LNB projektu vadītāja

Šobrīd biedrība un tās TO aktīvi iesniedz projekta pieteikumus gan starptautiskām organizācijām, gan valsts un pašvaldību institūcijām un vietējam labdarības organizācijām. Lai arī biedrība ir valsts galvenais partneris sociālās rehabilitācijas, nodarbinātības un kultūras aktivitāšu nodrošināšanā, tās finansiālās iespējas ir ierobežotas un darbība galvenokārt balstās uz dažādu projektu realizāciju.

Biedrība vēlas piesaistīt papildus finansējumu gan tās īpašumu atjaunošanai un telpu labiekārtošanai, gan nepieciešamā aprīkojuma un inventāra iegādei, gan jaunu kultūras un veselības aktivitāšu organizēšanai tās biedriem, gan arī apmācību un starptautiskās pieredzes apmaiņas nodrošināšanai. Jāatzīst, biedrībai jau ir veiksmīga pieredze dažādu projektu īstenošanā vairāku gadu garumā, piemēram, izveidojusies cieša sabiedrība ar Labklājības ministriju Eiropas Sociālā fonda projekta īstenošanas ietvaros.

Lai arī biedrība nesen sākusi aktīvi piedalīties dažādos projektu konkursos, jau ir vērojami pirmie panākumi. Šī gada martā Liepājas Neredzīgo biedrība un Balvu TO projektu pieteikumi uzvarēja Latvijas Valsts mežu un Ziedot.lv konkursā sociālo projektu jomā. Ar Valsts mežu finansiālo atbalstu Balvu TO varēs ne tikai nodrošināt Valmieras teātra izrādes «Vējš vītolos» apmeklējumu, bet organizēt arī deviņus tematiskos sarunu vakarus, kuros tiks pārspriestas aktualitātes Balvu novadā un valstī, kā arī spēlētas dažādas galda spēles. Savukārt, Liepājas Neredzīgo biedrība veidos Sajūtu parku jeb īpaši veidotu dārzu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Sajūtu parks tiks iekopts ar dažādu smaržīgu augu dobēm, ziedu paklāju, kokiem un košumkrūmiem, tiks izveidotas pastaigu takas ar dažādiem segumiem un atpūtas vietām. Parka veidošanas laikā daudzi varēs brīvprātīgi piedalīties sēšanā, stādīšanā, augu kopšanā un ražas novākšanā, kā arī celiņu veidošanā un parka teritorijas labiekārtošanā.

Paralēli aktīvai dalībai projektu konkursos LNB vēlas daudz aktīvāk piesaistīt tieši privātos ziedotājus un uzņēmumus. Ziedojumi biedrībai kā sabiedriskā labuma organizācijai ļautu uzņēmumiem saņemt ievērojamas nodokļu atlaides un nodrošinātu paralēlu finansējumu projektu pieteikumu neapstiprināšanas gadījumā.