Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Braila eseju konkurss

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 4 - 2013

Braila eseju konkurss

 

Eiropas Neredzīgo savienība izsludinājusi savām dalībvalstīm ikgadējo Braila eseju konkursu. Tā mērķis — veicināt Braila raksta nozīmību cilvēku ar redzes invaliditāti ikdienas dzīvē, lai iegūtu informāciju un sekmīgāk iekļautos sabiedrības dzīvē. Tāpēc LNB aicina ikvienu apdomāt šī gada izsludinātās tēmas un ķerties pie rakstīšanas tiem, kam ir ko teikt!

Tēmas:
1) «Braila raksta nozīme cilvēkiem ar redzes invaliditāti, iesaistoties ģimenes, sabiedrības, ekonomiskā, kultūras un politiskajā dzīvē». Piemēri: Brails tehnoloģiju laikmetā, Brails un vēlēšanas, Brails katrai vecuma grupai utt.

2) «Dzīve ar Braila rakstu — mēs iedrošinām katru, kas ikdienā lieto Braila rakstu vai tikai plāno to darīt — rakstīt par Braila raksta nozīmīgumu.» Aicinām gan ar faktiem, gan radoši aprakstīt jaunākās inovācijas, preces vai idejas Braila raksta veicināšanai ikvienā Eiropas valstī.
Izmantojiet savu iztēli un droši rakstiet! Šī ir unikāla iespēja Latvijas cilvēkiem ar redzes invaliditāti kopā ar citām Eiropas valstīm runāt par sev svarīgām lietām! Ja kāda cita tēma jums liekas daudz svarīgāka par šīm, konkursa organizatori pieņems rakstus arī par citu tēmu, ja tā attiecīgā dalībvalstī tiešām ir aktuāla.

Eseja jānosūta digitālā formātā līdz 20. maijam uz «Rosmes» e-pastu: lnbrosme@gmail.com. Esejas garums ir aptuveni 1000 vārdu. Pirms esejas nosaukuma lapas augšpusē jānorāda: autora vārds, dzimums un vecums; valsts; vārdu skaits nacionālajā valodā. Katrs autors var iesniegt vienu eseju, un tai jābūt angļu valodā vai latviešu valodā (LNB nodrošinās tulkojumu angliski). Katra ENS dalībvalsts drīkst sūtīt konkursam savas 5 labākās esejas (to organizēs LNB kopā ar «Rosmes» redakciju).

ENS vērtēs iesūtītās esejas līdz 20. septembrim un nekavējoties informēs savas dalībvalstis par rezultātiem.

Pirmās vietas ieguvējs saņems balvu 2‘000 dolāri. Jauniešu kategorijā un senjoru kategorijā vislabākais darbs saņems katrs 1‘000 dolārus. Otrs labākais — katrs 500 dolārus. Ir iemesls parādīt, ka mums ir ko teikt, vai ne!?