Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas 2013 – I

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 4 - 2013

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas 2013 – I

Zane Rižija, LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

Speciālās skolas Defektoloģija
  Бирючков М. В., АВТОР ВЕЛИКОГО ШЕСТИТОЧЧИЯ ЛУИ БРАЙЛЬ. Lasa L. Treikale, E. Koskovičs, skan. ilg. 4 st. 51 min.

Biogrāfija
  Āboliņa Singajevska V., MANS MŪŽS. Kad izdzīvoti ilgi gadi, tad atmiņā paliek labais un vērtīgais — tas, kā dēļ ir bijis vērts dzīvot. Singa savu dzīvi izstāsta nelielās dzīves ainiņās, kas ir tik labestīgas, ka vietumis atgādina pasaku. Pasaku par to, ko vienkārša meitene savā ceļā spēj piedzīvot. Singas mūžs atspoguļo vai veselu laikmetu un katrs, kurš bijis pēckara vai padomju laika bērns, ir bijis draugos ar viņas atveidoto Šuru Tičinkinu, Peksi un, protams, Karlsonu. Lasa I. Berga, skan ilg. 5 st. 54. min. Audiogrāmatai komplektā CD.

LUIJS BRAILS. Žurnālā «Rosme» 2004. gada Nr. 4 — 7 publicētie materiāli pēc Mārgaretas Deividsones (Margaret Davidson) grāmatas «Lois Braille — the boy who invented books for the blind», izdota Scholastic book services, 1971.gadā. Lasa A. Zariņa, skan. ilg. 40 min.

Latviešu daiļliteratūra
  Avotiņa D., VĪRAMĀTE. Emocionāls vēstījums par parastas lauku sievietes Netes bagāto dzīves gājumu uz 20. gadsimta vēsturisko notikumu fona. Tas ir stāsts par dzimtas mājām, par ģimeni, par patiesām un viltus vērtībām, par cilvēku mūža guvumu. Lasa I. Berga, skan. ilg. 11 st. 18 min.

  Kļavis A., CEĻOJOŠĀ CIRKA GŪSTEKŅI.                                                          VIŅPUS VĀRTIEM. 4. GRĀMATA. Romānā daudzās dažādos laikmetos aizsāktās sižetiskās līnijas beidzot sasienas ciešā mezglā, neskaitāmie personāži atklāj savas patiesās sejas, un kļūst skaidra autora pārsteidzošā iecere — notvert literatūras tīklā Latvijas beidzamā gadu tūkstoša vēsturi. Vēsture vairs nav sižets, t. i., cēloņsakarīgu notikumu virtene un pat ne labirints – drīzāk necaurbrienama biežņa, varbūt — ceļojošais cirks. Romānā līdzās ir bīskaps Alberts un Kārlis Ulmanis, kurš nonācis aci pret aci ar nāvi, Kaupo un Ojārs Vācietis, kurš, savukārt, nonācis aci pret aci ar mūžību, ļaudis, kas gribot negribot kļuvuši par ceļojošā cirka personāžiem, un ļaudis, kas diriģē un vada šo cirku, XIII un XX gadsimts, bet punktu naktī uz jauno gadu tūkstoti pieliek autors pašrocīgi. Lasa Z. Bičevska, skan. ilg. 13. st. 57 min.

  Stumbre L., VASARAS SVELME. Erta ir iekārtojusi savu dzīvi, bērni jau izauguši. Un tad, pašā trakākajā vasaras tveicē, atkal atgriežas klaiņotājs Johans. Ar jaunu kaismi atgiežas jaunības jūtas, kuras vēl pastiprina Ertas neapmierinātība ar dzīvi. Varbūt tiešām visu pamest un rokrokā ar Johanu doties klejojumos pa pasauli? Taču — vai šim vīrietim tiešām iespējams uzticēties? Vai Erta spēs aizmirst viņu jaunības mīlestības baiso noslēgumu un paļauties uz Johanu? Lasa A. Jākobsone, skan. ilg. 5 st. 45 min.

Itāļu daiļliteratūra
  Eko U., PRĀGAS KAPSĒTA. Romāns ir viena no grāmatām, ko šobrīd pērk, lasa un apspriež visā pasaulē. Kā allaž, sižeta pamatā ir vēsturiski notikumi, ko autors skatījis caur sazvērestību teoriju un slepenu organizāciju darbības prizmu. Vienīgais patiešām izdomātais tēls ir galvenais varonis — šo trūkumu Eko kompensējis, piešķirot šim blēdim un mahinatoram tādu iezīmi kā personības dubultošanās. Kā allaž, romānā netrūkst vēsturisku detaļu pārpilnības, dažādu prāta mežģu, paradoksu, ironijas. Lasa O. Vītoliņa, skan. ilg. 17 st. 59 min.

Kanādiešu daiļliteratūra
  Montgomerija L. M., VARAVĪKŠŅU IELEJA. Septītā grāmata par Annu un viņas bērniem. Annas un Gilberta sešiem bērniem pati mīļākā vieta pasaulē ir Varavīkšņu ieleja, kas atrodas netālu no viņu mājām. Šajā ielejā bieži vien sastopami arī mācītāja Meredita četri bērni, kuriem nav mātes un kuru tēvs, izklaidīgs sapņotājs, nemaz nemana, ka visas apkārtnes iedzīvotāju prātus satrauc viņa atvašu rotaļas un dēkas. Anna joprojām spēj izjust Varavīkšņu ielejas pievilkšanas spēku un tuvoties kā savu, tā citu bērnu pasaulei. Lasa I. Martinsone, skan. ilg. 10 st. 55 min.

Krievu daiļliteratūra
  Санаев П., ПОХОРОНИТЕ МЕНЯ ЗА ПЛИНТУСОМ. Lasa L. Treikale, skan ilg. 7 st.

Spāņu daiļliteratūra
  Ruiss S. K. EŅĢEĻA SPĒLE. Gotiskajā, noslēpumainajā Barselomā, pilsētā, ko veido tumšas ieliņas un ostas piestātnes, seni vecpilsētas nami un smalkas villas ar vējainiem dārziem, jaunais Davids Martins lolo slepenu sapni — kļūt par rakstnieku. Kad liktenis negaidīti piedāvā publicēt stāstu, šķiet, ka beidzot viņam uzsmaidījusi veiksme. Lasa D. Kāgane-Kovaļova, skan. ilg. 21 st. 23 min.

Vācu daiļliteratūra
  Valdena L., PĒDĒJĀ MOA NOSLĒPUMS. Prieka un cerību pilna Berlīnes bioloģe Greisa dodas sen ieplānotajā braucienā uz Jaunzēlandi. Taču atkalredzēšanās ar atvaļinājuma mīlestību Bariju, jaunu, izskatīgu maoru, nes vilšanos. Tāpēc vietējās profesores Sūzanas Almondas piedāvājums kopīgi rakstīt zinātnisku grāmatu, Greisai nāk īsti laikā. Abu zinātnieču pētījumu objekts ir moa – sen izmirušais gigantiskais un unikālais Jaunzēlandes putns. Lasa L. Tālberga, skan. ilg. 14 st. 5 min.

Zviedru daiļliteratūra

  Lekberga K., SVEŠINIEKS. Aizraujošs skandināvu detektīvs, kurā kopā savijas slepkavības izmeklēšana, kā arī ikdienas drāmas un kaislības. Grāmata ir intriģējošs un aizraujošs stāsts par notikumiem mazpilsētā Tanumshedē, kur policijas iecirkņa ierasto mieru iztraucē ziņa, ka notikusi mīklaina auto avārija un ir bojāgājušais. Apskatot notikuma vietu, Patriks Hedstrēms instinktīvi jūt, ka šī nav kārtējā traģiskā avārija. Visu vēl vairāk sarežģī nepārprotami līdzīga rakstura nelaimes gadījums. Turklāt Fjelbakā tiek filmēts realitātes šovs, un aizdomu ēna krīt uz uzņemšanas grupu. Lasa A. Jākobsone, skan. ilg. 12 st., 33 min.