Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 4 - 2013

LNerB ziņas

 

2013. g. 28. martā — LNerB pārstāve Gunta Bite piedalījās Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem rīkotajā Talantu konkursā kā žūrijas locekle. Bibliotēka bija sagatavojusi balvu katram konkursa uzvarētājam — grāmatu «Tici sev!», kas veltīta Latvijas jauniešiem, iedrošinot viņus meklēt un attīstīt savus talantus.

5. aprīlī — Rakstniecības un Mūzikas muzejā notika dzejnieka Māra Salēja krājuma «Nedaudz vairāk» atvēršanas svētki, uz kuriem LNerB darbiniece Gunta Bite bija uzaicināta piedalīties kā režisore un vakara vadītāja. Šajos svētkos lielu atbalstu autoram sniedza arī LNB Strazdumuižas klubs, kurš ļāva izmantot savu apskaņošanas pulti un radiomikrofonus.

5. aprīlī — LNerB Cēsu bibliotēkā notika Māras Armanovičas gleznu izstādes atklāšana.
— Gatavojoties maijā paredzētajam Imanta Ziedoņa dzimšanas dienas pasākumam, LNerB Braila raksta nodaļa neredzīgo rakstā izdevusi Imanta Ziedoņa krājumos nepublicēto dzejoļu 1. burtnīcu «Atsperu ziedi». Tā pieejama bibliotēkas Abonementā un Lasītavā. Burtnīcā reproducēti dzejoļi no I. Ziedoņa grāmatas «Raksti» 4. sējuma.

15. maijā — LNerB Starptautiskās ģimenes dienas ietvaros rīkos pasākumu «Mana sajūtu ģimene». Uz bibliotēkas kāpnēm notiks koncerts dažādās valodās, bibliotēkas āra teritorijā paredzētas radošās darbnīcas un sporta aktivitātes. Neizpaliks arī aktivitātes bērniem ar interesantām un garšīgām balvām. Jau šobrīd bērni tiek aicināti piedalīties zīmējumu konkursā. Zīmējumā jābūt attēlotai ģimenei, kādu to sajūt caur krāsām, simboliem, materiāliem. Zīmējumus var zīmēt uz vietas bibliotēkas lasītavā vai darīt to mājās. Izmantojamie materiāli var būt visdažādākie, sākot no akvareļu krāsām un beidzot ar pielīmētiem makaroniem vai zaru gabaliņiem. Vienlaicīgi šajā dienā tiks atzīmēta arī bibliotēkas ēkas 160. gadadiena.

— Līdz 22.aprīlim Daugavpils bibliotēka aicināja piedalīties Zemes dienai veltītajā izstādē «Otrā elpa». Mūsu skaistajai planētai kļūst aizvien grūtāk panest slogu, ko mēs radām ar dažādiem atkritumiem — plastmasas iepakojumu, skārdenēm, izlietotajām piena pakām un stikla pudelēm. Mazie un lielie lasītāji aicināti paraudzīties radoši uz ikdienas priekšmetiem un lietām, kuras diendienā izmetam atkritumos (plastmasas korķi, pudeles, bundžas, katalogi utt.), iedvest tajās otro elpu, pārvēršot par interesantiem interjera priekšmetiem vai rotaļlietām, un piedalīties ar savu radošo darbiņu izstādē.