Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Studijā restaurētās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 4 - 2013

Studijā restaurētās audiogrāmatas

  Dikenss Č., OLIVERA TVISTA PIEDZĪVOJUMI. Grāmata ir stāsts par bāreni Oliveru Tvistu, kas sākumā pacieš nožēlojamu dzīvi darba namā, vēlāk neilgu laiku dzīvo pie meistara, taču vēlāk aizbēg uz Londonu. Tur kļūst par nepilngadīgo kabatzagļu bandas locekli. Lasa J. Ābols, skan. ilg. 19 st. 7 min. Angļu daiļliteratūra.

  Kaijaks V., ENIJAS BIZE. Enijas bize — kā nolemtība tā tinas Jurim ap kaklu un Enija čukst burdama, ka mīļotais nekad netiks no viņas vaļā... Maigais valgs arvien vairāk sāk līdzināties cilpai, kad Juris, vecāku spiests, apprec balti rūgteno Ievu. Enijas lāsts, plosīdams likteņus, gāžas kā šķautņains akmens no kalna. Lasa Dz. Liepiņa, skan. ilg. 12 st. Latviešu daiļliteratūra.

  Kaijaks V., ZEM MARSA DEBESĪM. Romāns apraksta pēckara dzīvi. Darbība risinās Latvijas laukos, kur lauku klusumā tiek turpināti romāna «Enijas Bize» varoņu dzīves stāsti. Mirga ir mīlēta un mīloša, tomēr laime no viņas bēg, it kā mātes lāsts pār Nārbuļu dzimtu nāktu atpakaļ uz darvdeģa būdu. Lasa Dz. Liepiņa skan. ilg. 16 st. 30 min. Latviešu daiļliteratūra.

  Kaijaks V., NĀRBUĻU DĒLI. Jau mīlestības trijstūris romānam piešķir pietiekamu intensitāti, bet mīlestības četrstūris nospriego attiecības kā pulksteņa atsperi, kura kādā brīdī var neizturēt un atritināties ar postošu spēku. Turpinājums romāniem «Enijas bize» un «Zem Marsa debesīm». Nārbuļu dzimtas likteņa tālākceļš. Lasa Dz. Liepiņa, skan. ilg. 12 st. Latviešu daiļliteratūra.

  Kaijaks V., MANTINIEKI. Tetraloģijas «Nārbuļu dēli» izskaņa. Lasa Dz. Liepiņa, skan. ilg. 12 st. Latviešu daiļliteratūra.

  Kaijaks V., ATRAIDĪTĀ SINDROMS. Romāns ir Vladimira Kaijaka 27. grāmata. Visos autora romānos spilgti raksturi, neparastas attiecības, skaudri likteņi sižetu dzen uz priekšu līdzīgi pātagai un brīžam lasītājam liek nodrebināties. Ja Valtera tēvs būtu nabags klaidonis, nevis miljonārs, vai arī tad jaunais cilvēks tik smagi saslimtu ar atraidītā sindromu? Tomēr šīs grāmatas varoņus vada it saprotama un nevainīga vēlēšanās būt laimīgiem, tikai katrs izvēlas līdzekļus pēc sava prāta. 75. dzīves gadā Kaijaks paliek sev uzticīgs. Svelošas kā granātas šķembas ir pat viņa bērnības atmiņas, arī lasāmas šajā grāmatā. Lasa Z. Neimanis, skan. ilg. 6 st. 57 min. Latviešu daiļliteratūra.

  Lazdiņa S., SADEGUŠIE SPĀRNI. Lasa I. Matisone, skan. ilg. 10 st. 4 min. Latviešu daiļliteratūra.

  Londons Dž., LIELĀS MĀJAS MAZĀ SAIMNIECE. Amerikāņu rakstnieka Džeka Londona (1876 — 1916) romāns ir viens no pēdējiem viņa darbiem. Tas iznācis 1916. gadā. Romāns veltīts mūžīgajai tēmai — triju galveno varoņu traģiskajai mīlestībai. Arī šajā romānā Džeka Londona varoņi, kā parasti, ir vīrišķīgi un neatlaidīgi, dzīves¬priecīgi un taisnīgi un izceļas ar dvēseles cildenumu un pašaizliedzību. Rakstnieks centies atklāt lasītājam savus priekšstatus par dzīves patiesajām vērtībām, mēģinājis pierādīt, ka sociālās problēmas ir atrisināmas tikai cilvēka tikumiskās pilnveidošanās ceļā, grūtā lauku darbā un harmoniskā saskaņā ar dabu. Romānā lasītājs iepazīsies ar dzīvi Amerikā 19. gadsimtā, ar jaunu un enerģisku rančero Diku Forestu un viņa sievu — sabiedrības dvēseli Paolu — «lielās mājas mazo saimnieci». Lasa D. Lorence, skan. ilg. 10 st. 6 min. Angļu daiļliteratūra.

  Maknota Dž., DEBESU SVĒTĪBA. Skaistās Elizabetes tēvocis, viņas izputinātā īpašuma pārvaldnieks, pavēl meitenei izvēlēties vienu no trim bagātajiem līgavaiņiem, kuri Elizabetei ir pavisam nepiemēroti. Vienīgi Ians Torntons liek iekvēloties viņas sirdij, taču viņš aplam uzskata meiteni par vieglprātīgu koķeti, bet viņa, savukārt, šo vīrieti — par dēkaini un kāršu spēlmani. Romānā atdzīvojas kaisle, maigums, piedzīvojumi un nepārspējama savstarpējo jūtu izpratne, kas ir tik raksturīga slavenajai rakstniecei. Darbs vij ap mums savu burvību no Londonas saloniem līdz Skotijas tīreļiem, liekot smieties, raudāt un līdz ar grāmatas varoņiem no jauna iemīlēties. Lasa Dz. Liepiņa, skan. ilg. 2 st. 26 min. Amerikāņu daiļliteratūra.