Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 5 - 2013

ZIŅAS

— Līdz 2. decembrim ar Lat-vijas Valsts mežu un ziedot.lv finansiālo atbalstu LNB Balvu TO īstenos projektu «Nāc, runā, piedalies!»:
1) ideju talka, kurā tiks uzklausīta Balvu, Gulbenes un Alūksnes biedru idejas Balvu organizācijas darbībai, kā arī veicināta sadarbība ar pašvaldību institūcijām;
2) deviņi tematiskie vakari, kuros biedri tiks aicināti izteikties par sev svarīgiem notikumiem un spēlēt galda spēles, šahu un dambreti;
3) Valmieras teātra izrādes «Vējš vītolos» apmeklējums 60 biedriem.

— Latvijas Kopienu Iniciatīvu fonds projektu konkursa «Atbalsts Rīgas senioriem» ietvaros piešķīra finansējumu LNB projektam «Lai dziesma mūs ceļ», kas ļaus atjaunot jauktā kora «Jolanta» kora tērpu garderobi, lai tas veiksmīgi piedalītos Strazdmuižas kluba 50 gadu jubilejas svinībās un XXV Vispārējos Latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.

6. maijā Rīgas senioru koru skatē «Jolanta» iekļuva 1. kategorijā, gūstot 41,22 punktus, t. i., tiesības piedalīties Dziesmu svētkos. Apsveicam!

— 9. maijā žurnāls Rosme organizēja japāņu Braila vakaru. Viesos no Daugavpils ar interesantu prezentāciju un lasījumu paraugiem japāņu valodā bija ieradies Aleksandrs Vorslovs. Viņš 15. martā guvis atzinību Japānas vēstniecības organizētajā Japāņu valodas runas konkursā. Arigato, Areksandorusju (tulk. — Paldies, Aleksandr)!
Paldies, Ilgvar un Vili, par viesmīlību!

— 10. maijā Strazdumuižas skolā Mātes dienai veltītā koncertā piedalījās arī Strazdumuižas deju kolektīva «Strazdulēni» bērnu grupa, vadītāja Agnese Eliņa, koncertmeistare Vlada Hmeļevska.

— No 14. līdz 17. maijam astoņi LNB projekta koordinatori projekta ietvaros devās gūt pieredzi par invalīdiem pieejamiem pakalpojumiem Karaliskajā Nacionālajā neredzīgo institūtā Londonā.

— 15. maijā LNerB āra teritorijā notika Starptautiskai Ģimenes dienai veltīts pasākums cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem «Mana sajūtu ģimene». Darbojās radošās darbnīcas (rotaslietas, sejas apgleznošana), sporta spēles (stafete, saldā dambrete, baranku maratons), zīmējumu konkurss un neredzīgu mūziķu koncerts.

— 16. maijā Veselības dienas ietvaros Liepājas neredzīgo biedrībā viesojās Latvijas Diabēta biedrības Liepājas nodaļas pārstāvji. Liepājnieki bez maksas varēja sev noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs.

— 18. maijā Latvijā tika atzīmēta Paraolimpiskā diena. Sacensībās Ķeizarmeža sporta kompleksā bija iespējams piedalīties šādos sporta veidos: sēdvolejbols, boccia, šahs, dambrete, šautriņu mešana, peldēšana, armreslings, poverliftings, novuss, galda teniss, galda hokejs, ratiņbasketbola soda metieni. Kā sacensību dalībnieki tika pieaicināti arī vadošie paraolimpisko sporta veidu sportisti.

— 19. maijā Kauguros Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar organizāciju «Es redzu» atklāja pludmali cilvēkiem ar redzes traucējumiem. 1300 lati iztērēti divu tandēma velosipēdu iegādei, bumbām, kas aprīkotas ar pīkstošu ierīci, šaham un citām aktivitātēm. Jūrā būs pīkstošas bojas, un neredzīgajiem tiks iedotas aproces, kas spēs noteikt cilvēka atrašanās vietu ūdenī. Pirmo šādu pludmali Latvijā jau ierīkojusi Liepājas Neredzīgo biedrība.

— 21. maijā Strazdumuižas klubā Igaunijas mobilo sakaru operators «Alfa Mobile» prezentēja Samsung spiedpogu mobilo tālruņu modeļus ar runas funkciju.

— 23. maijā 12. klases Pē-dējais zvans Strazdumuižas internātvidusskolā-attīstības centrā vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem.

— 26. maijā Jelgavā, Sv. Annas evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā notiks noslēguma koncerts, kurā ieeja būs par ziedojumiem akcijai «Labestības diena». Katru gadu Jelgavā akcija pulcē kopā arvien vairāk pilsētas iedzīvotājus, organizācijas un māksliniekus ar mērķi palīdzēt smagi slimiem bērniem.

— No 27. līdz 31. maijam LNB sava projekta ietvaros organizē nometni «Tilts uz veiksmi III» 30 cilvēkiem vecuma grupā no 33 līdz 50 gadiem Priekuļu novadā atpūtas bāzē «Mežrozes». Nākamā un pēdējā nometne šī projekta ietvaros notiks no 8 līdz 12. jūlijam.

— 31. maijā, 1. jūnijā Palangā (Lietuva) norisināsies Baltijas valstu neredzīgo biedrību pašdarbības estrādes mūzikas festivāls «Baltijas vilnis 2013».

— 13. jūnijā Strazdumuižas klubā Rūdolfa Blaumaņa darbu fragmenti izrādē «Īsa pamācība mīlēšanā».
— Rīgas maršruta mikroautobusos bez maksas varēs braukt tikai tie, kuriem atlaides noteikusi valsts: personas ar 1. vai 2. invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī personas, kas pavada personu ar 1. invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti. Viņiem pie vadītāja jāizņem bezmaksas biļete.

Minibusos nedarbosies neviena no atlaidēm, ko piešķīrusi Rīgas dome — skolēniem, studentiem, nestrādājošiem pensionāriem, 3. grupas invalīdiem u. c. par braucienu būs jāmaksā tāpat kā visiem. Nevarēs izmantot ne mēnešbiļetes, ne laika biļetes, ne grupu biļetes.

— Latvijas dzelzceļš līdz 2015. gadam paaugstinās pasažieru platformas 13 stacijās Jelgavas un Jūrmalas virzienos: Babīte, Bulduri, Cukurfabrika, Dzintari, Imanta, Jelgava, Lielupe, Majori, Dubulti, Olaine, Sloka, Vaivari un Zolitūde. Paaugstināto peronu pilotprojekts tiks pabeigts šogad Siguldas stacijā.