Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Būs tautastērpi korim «Jolanta»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 6 - 2013

Būs tautastērpi korim «Jolanta»

Anete Jēkabsone
LNB projektu vadītāja

Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds projektu konkursa «Atbalsts Rīgas senioriem» ietvaros atbalstīja un piešķīra finansējumu Latvijas Neredzīgo biedrības projektam «Lai dziesma mūs ceļ», kas ļaus atjaunot jauktā kora «Jolanta» kora tērpu garderobi, kā arī iepriecināt citus Rīgas seniorus ar lielisku koncertu.

Šogad Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas klubs, kurš organizē kultūras, mūžizglītības un brīvā laika aktivitātes cilvēkiem ar redzes traucējumiem, svinēs savu pastāvēšanas 50. jubileju.

Viena no spēcīgākajām un ilgstošākajām Strazdmuižas kluba amatiergrupām ir senioru jauktais koris «Jolanta», kurā diriģents nevar strādāt ar žestiem, bet vienīgi ar skaņas palīdzību.

Lielākā daļa kora dalībnieku ir pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki ar redzes traucējumiem.

Projekta mērķis ir nodrošināt jauktā kora «Jolanta» turpmāko dalību dažādos kultūras pasākumos, iedrošināt kora dalībniekus turpināt iesaistīties kora un kluba kultūras un sabiedriskajā dzīvē, sekmēt plašākas sabiedrības izpratni par neredzīgu un vājredzīgu pensijas vecuma cilvēku ikdienu, kas saistīti ar redzes saglabāšanu, un sekmīgi nosvinēt Strazdumuižas kluba 50 gadu jubileju.

Projekta aktivitātes paredz atjaunot kora tērpu garderobi, lai veiksmīgi sniegtu dažādus koncertus Strazdumuižas kluba jubilejas svinību ietvaros, kā arī sekmīgi piedalītos 2013. gada Vispārējos Latvijas Dziesmu un Deju svētkos.

Savukārt, koncerta un informatīvā pasākuma organizēšana kādā no Rīgas pansionātiem veicinās plašākas pensionāru grupas iesaisti Strazdmuižas kluba aktivitātēs, informēs par biedrības darbu, veselības jautājumiem un sociālās rehabilitācijas iespējām cilvēkiem ar redzes traucējumiem, kā arī sekmēs neredzīgu un vājredzīgu pensionāru socializēšanās un komunikācijas prasmes, samazinot pastāvošo atstumtības izjūtu un veicinot savstarpējos kontaktus.

Ieguldījums kora tērpu garderobes atjaunošanā ļaus kora dalībniekiem būt sabiedriski aktīviem, organizēt un iesaistīties kultūras pasākumos pēc projekta beigām.