Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Draudzības seriāls no Mežrozēm

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 8 - 2013

Nodaļa – Latvijas Neredzīgo biedrībā

Draudzības seriāls no Mežrozēm

Andris Ošāns

Es arī biju viens no tiem laimīgajiem, kas piedalījās no 8. līdz 12. jūlijam vasaras nometnē «Tilts uz veiksmi».

Šajā nometnē bija 30 cilvēki ar redzes invaliditāti no visas Latvijas.


Nometne bija lieliska! Tajā veiktie radošie uzdevumi lika mums saprast, ka par spīti redzes problēmām mēs arī varam, ja darām. Katrā ziņā, nometnē gūtā pieredze un informācija lika mainīties.

Milzīgu paldies es vēlos teikt nometnes organizatoriem Natālijai, Svetai un Gatim, kā arī lieliskajiem vieslektoriem!

Protams, nometne bija saliedējoša. Pēc piecām kopā pavadītām dienām mēs šķīrāmies kā seni draugi. Katrs dalībnieks bija ieguvis 29 jaunus draugus no visas Latvijas. Šķiroties izskanēja vēlme kādreiz visiem atkal satikties.

Neticami, bet pēc divām nedēļām tas arī notika — Cēsīs dzīvojošie nometnes dalībnieki (Inga, Antra, Zaiga un Raimonds) 27. jūlijā noorganizēja salidojumu Cēsīs. Diemžēl, ne visi varēja ierasties, bet tie četrpadsmit, kas ieradās, izbaudīja lielu satikšanās prieku! Cēsinieki mūs viesmīlīgi sagaidīja ar našķiem klātu galdu. Dzerot kafiju, pārrunājām dienas plānu un tad arī devāmies iepazīt Cēsis.

Jā, tā nebija ikdienā sastopamā pilsēta, jo tieši tajā dienā Cēsīs svinēja pilsētas svētkus, un tāpēc Cēsis bija sapostas atbilstoši svētkiem. Pilsētā visās malās bija noorganizēti svētku pasākumi, īpašas aktivitātes. Draudzīgā bariņā mēs baudījām Cēsu burvību svētku atmosfērā. Vakarpusē, kad nogurums un izsalkums lika par sevi manīt, mēs visi devāmies baudīt pikniku Ingas privātmājas dārzā. Patiesībā, tas bija gardi, jautri pavadīts vakars! Citiem vārdiem sakot, tie bija dārza svētki Ingas dārzā.

Paēduši un jautri atpūtušies, mēs nebūt nedomājām par gulētiešanu. Nolēmām apskatīt vakara krēslā izgaismoto pilsētu. Jā, tas bija to vērts — nakts apgaismojumā tā izskatījās pavisam cita pilsēta! Man spilgti atmiņā palikušas krāšņi izgaismotās strūklakas, pilsētas parks kā romantiska sala un spilgti izgaismotais Jāņa baznīcas tornis. Lūk, tik daudzu spilgtu notikumu piesātināta diena bija 27. jūlijs!

Nākamā rītā pie brokastu galda mēs padalījāmies ar idejām, kur un kad varētu notikt mūsu nākamā tikšanās. Manuprāt, šīs vasaras nometnē sācies mūsu draudzības seriāls ar neskaitāmām sērijām, un Cēsīs norisinājās pirmā sērija.

Liels paldies jāsaka Cēsīs dzīvojošajiem biedriem, kas noorganizēja pirmo atkaltikšanos! Jūs bijāt pirmie drosmīgie un būsiet lielisks paraugs mums, pārejiem. Es ceru, ka tas, kas sākās šogad vasaras nometnē, tā īsti nekad nebeigsies!