Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Liepājā noslēdzas projekts

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 8 - 2013

Liepājā noslēdzas projekts

2013. gada 31. augustā Liepājas Neredzīgo biedrībā noslēgsies gandrīz divu gadu garumā notikušais Eiropas Sociālā fonda «Cilvēk, nepaliec malā — iesaisties!» projekts.

Jā, straujā tempā ir aizvadīti gandrīz divi gadi, un mēs varam izvērtēt, kas pa šo laiku noticis, kādi esam kļuvuši paši un kādi cilvēki šo laiku bijuši mums apkārt.

Projektā piedalījušies 87 mērķa grupas dalībnieki. Tie bija gan pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki, gan cilvēki ar funkcionāla rakstura traucējumiem. Bijuši gan Liepājas pilsētas iedzīvotāji, gan ļaudis no tuvākajiem novadiem. Visu šo 17 mēnešu laikā tika dota iespēja izmēģināt savas iemaņas un prasmes dažāda veida nodarbībās, kā arī iegūtas pavisam jaunas, nebijušas zināšanas.

Plaši tika apmeklētas ādas apstrādes un filcēšanas nodarbības, floristikas un dekoratīvās apstrādes nodarbības, klūdziņu pīšanas nodarbības, mājamatniecības un rokdarbu nodarbības, datorapmācība, sports, baseins, pirts, modulis «Dzīves skola» un sociālo un nodarbinātības problēmu risināšanas modulis.

Jau pašā projekta sākumā tika definēts tā mērķis: «Pilnveidot sociālās un funkcionālās prasmes, palielinot mērķa grupas dalībnieku spēju iekļauties darba tirgū un integrēties sabiedrībā».

Tas nozīmē, ka ikvienam projekta beidzējam tika iedots viņam nepieciešamākais. Vieniem tās ir jauniegūtās zināšanas, lai veiksmīgāk startētu darba tirgū, savukārt, citiem tā ir kopības sajūta un jauniegūtie draugi, kas neļaus šiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem, slīgt depresijā, vientulībā un justies nevienam nederīgiem.

Savukārt, mēs, Liepājas Neredzīgo biedrība, savā biedru pulkā esam ieguvuši gandrīz visus šī projekta mērķa grupas dalībniekus, kurus turpmāk varēsim saukt par savējiem.